BiH

Đogo: Razvijanjem sporta, mi ćemo pomoći razvoj naše Banjaluke

Đogo: Razvijanjem sporta, mi ćemo pomoći razvoj naše Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Đogo: Razvijanjem sporta, mi ćemo pomoći razvoj naše Banjaluke

BANJALUKA – "Kada je u pitanju sport u Banjoj Luci, od profesionalnog, amaterskog, rekreativnog ili školskog, mi u svim sferama prilično kaskamo za regijom", smatra Boris Đogo, uspješni sportista i višegodišnji sportski radnik koji je kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

On navodi da je evidentan problem nedovoljnog broja sportskih terena i dvorana i da se, uopšte, ne ulaže dovoljno u sport iako se u nekim sportovima postižu zavidni rezultati.

"Najbolji pokazatelj odnosa prema sportu jeste stanje u fudbalskom klubu "Borac" koji je ove godine ostvario zapažene rezultate i na najbolji način predstalja naš grad. Činjenica je da taj klub ima višestruko manji budžet u odnosu na klubove protiv kojih je igrao", navodi Đogo.

Takođe, on ukazuje da je slično stanje i u rukometu kao najvećem sportskom brendu Banjaluke, ali je nezavidno stanje i u drugim kolektivnim i individualnim sportovima.

"Značaj sporta se ogleda i u tome što naši najmlađi prepoznaju sebe u svojim idolima i počinju da se bave sportom. Na taj način jačamo temelje našeg društva sa zdravim generacijama mladih koji stiču jak i pozitivan osjećaj pripadnosti lokalnoj zajednici", ukazuje Đogo, te navodi da Banjaluka, nesumnjivo, treba više pažnje i sredstava da uloži za podsticaj mladima da se bave sportom.

"Neophodno je insistirati na stvaranjima kvalitetnijih programa u saradnji sa republičkim institucijama, prvenstveno u realizaciji projekata kvalitetnijih gradskih liga naših najmlađih", ističe Đogo.

On smatra da Banjaluka treba da bude inicijator da se uvede obavezna škola plivanja jer smo svjedoci brojnih tragičnih dešavanja po bazenima, rijekama i jezerima na našim prostorima.

"Do sada je to bilo na nivou pilot projekta. Mi ćemo se zalagati za uvođenje obaveznog pohađanja škole plivanja zbog zdravlja omladine ali i da djelujemo preventivno kako bismo spasili mlade od eventualnog utapanja", navodi Đogo i dodaje da će se, kao sportista i sportski radnik, i u buduće zalagati na afiormisanju sporta među mladima, većem izdvajanju sredstava za razvoj sporta i stvaranju mogućnosti za značajnije uspjehe u sportu.

"Razvijanjem i unapređenjem sporta, mi ćemo na najbolji mogući način pomoći razvoj društva i naše Banjealuke", ističe Boris Đogo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije