BiH

Đajić: Živimo u vremenu rijalitija i poremećenih vrijednosti

Đajić: Živimo u vremenu rijalitija i poremećenih vrijednosti
Foto: Screenshot/Arhiva | Đajić: Živimo u vremenu rijalitija i poremećenih vrijednosti

BANJALUKA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci, Vlado Đajić, koji je ujedno bio nosilac odborničke liste, na lokalnim izborima 2024. godine osvojio je više od 10.500 glasova.

Ovim rezultatom, navodi "Aloonline", Đajić je postao rekorder u Republici Srpskoj po broju individualnih glasova, čime je učvrstio poziciju SNSD-a kao najjače stranke u Skupštini Grada Banjaluka.

SNSD je osvojio 11 odborničkih mandata u Skupštini, što je osam hiljada glasova više nego na prethodnim lokalnim izborima prije četiri godine. Đajić je istakao da je stranka ostvarila istorijski uspjeh, uz napomenu da su 12 hiljada glasova više osvojili u poređenju sa PDP-om, što jasno pokazuje povjerenje Banjalučana.

Iako SNSD nije povratio gradonačelničku poziciju, Đajić je naglasio da će nastaviti da se bore za Banjaluku i raditi na poboljšanju za građane. Osim toga, kritikovao je trenutnog gradonačelnika Draška Stanivukovića, smatrajući da bi Nikola Šobot bio bolji izbor za grad.

"Tako je kako jeste. Neko je vrijeme rijalitija i poremećenih vrijednosti, a mi smo propagirali one koje bi trebale svima da nam budu bitnije", rekao je Đajić.

On je najavio da će preuzeti odbornički mandat i potvrditi svoje učešće u Skupštini Grada kao šef Kluba odbornika SNSD-a, gdje, kako navodi, planira da se zalaže za interese građana Banjaluke. Takođe je najavio da kampanja za Opšte izbore već počinje, a stranka će detaljno analizirati sve aspekte izborne kampanje.

Što se tiče ukupnog rezultata SNSD-a u Republici Srpskoj, Đajić je istakao da su pobijedili u brojnim opštinama, uključujući neke tradicionalne uporišta opozicionog SDS-a, kao što su Sokolac, Ugljevik i Brod, što, po njegovom mišljenju, pokazuje rastući uticaj stranke u cijeloj zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije