BiH

Demos: Lauš urbana sredina i veoma zanimljiva za ulaganje

Demos: Lauš urbana sredina i veoma zanimljiva za ulaganje
Foto: Ustupljena fotografija | Demos: Lauš urbana sredina i veoma zanimljiva za ulaganje

BANJALUKA – "Demos je među prvima ukazao na problem blokade sportske sale kod Osnovne škole 'Sveti Sava'. Sala je bila završena ali zbog svađa u Skupštini grada bila je zaključana i nije bila stavljena u funkciju", rekao je Boran Bosančić, nosilac liste Demosa za Skupštinu grada, na tribini u Laušu.

On je istakao da je član Predsjedništva Gradskog odbora Demosa, sada kandidat za odbornika, Damir Jovanić prvi ukazao na problem nemogućnosti korišćenja sportske sale, "te nakon te izjave i naših saopštenja, sala je konačno stavljena na raspolaganje".

Bosančić je istakao da Lauš postaje urbana sredina i veoma zanimljivo naselje za ulaganje.

"Ono što je neophodno za Lauš jeste daljnja izgradnja komunalne infrastrukture u rubnim dijelovima i izgradnja kanalizacije“, rekao je Bosančić i dodao da će se Demos zalagati za veća ulaganja u Lauš.

Damir Jovanić, kandidat za odbornika, istakao je nezadovoljstvo građana Lauša zbog činjenice da sportskom salom kod Osnovne škole "Sveti Sava" upravlja dvorana "Borik".

"Mi smo se nadali jer imamo i kulturno-umjetničko društvo koje broji oko 300 članova da ćemo dobiti prostorije u toj sportskoj dvorani, da ćemo napraviti neko trajnije rješenje, ali to nismo dobili. Pokušali smo i u mjesnoj zajednici, ni tamo nismo dobili, i ova velika posjećenost našem skupu pokazuju nezadovoljstvo odnosom grada prema Laušu", rekao je Jovanić i dodao da nemogućnost korišćenja sportske sale izaziva veliko nezadovoljstvo stanovništva Lauša.

On je ukazao na nekorektan odnos grada prema naselju Lauš koje ima oko 30 hiljada stanovnika, a nema adekvatnog vrtića, šetalište, drvored.

Jovanić je ukazao i na problem nedostatka dječjih igrališta i istakao da će se Demos zalagati da se na Laušu izgradi odgovarajuće igralište za djecu

Mještani Lauša su svojom posjetom dali do znanja da su prepoznali svog budućeg odbornika, to je Damir Jovanić, kažu u Demosu.

"Mislim da je veoma važno da građani Lauša podrže Damira Jovanića kao izuzetnog rukovodioca, jedne osnovne i srednje škole, predsjednika Aktiva direktora, čovjeka koji je bio hrabar da napravi prvu Umjetničku školu u Republici Srpskoj, čovjeka koji je učestvovao u inicijativi da se obnovi ova škola, prije par godina te da počne gradnja ove fiskulturne dvorane. To je čovjek kome je stalo do naselja u kojem živi", kaže kandidat za odbornika Radmila Kocić Ćućić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije