BiH

Damjan Škipina: Cilj nam je da Pale budu prijestonica Srpske

Damjan Škipina: Cilj nam je da Pale budu prijestonica Srpske
Foto: Ustupljena fotografija | Damjan Škipina: Cilj nam je da Pale budu prestonica Srpske

Damjan Škipina, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale, rekao je da će mu prioritet poslije pobjede biti povratak institucija Republike Srpske na Pale, kao i implementacija kapitalnih projekata koji će stvoriti nova radna mjesta.

"Inicijativa 'Pale prestonica Srpske' je vizija koja može donijeti pozitivne promjene za sve nas. Prijedlog zakona je napisan, podrška dolazi sa svih strana, imamo program koji želimo sprovesti. Kritike i sumnje imaju samo pojedinci iz opozicije. Nama je to dodatni motiv da ostvarimo cilj i da Pale budu prestonica Srpske", rekao je Škipina.

Govoreći o radu dosadašnjeg načelnika, Škipina kaže da je taj mandat obilježen pozitivnim pomacima, ali da se moglo postići i više.

"Osnovni problem su kompromisi sa ranijim koalicionim partnerima koji su uvijek htjeli veliki dio vlasti i nimalo odgovornosti", rekao je Škipina.

On kaže da je program "Pale prestonica Srpske" rezultat zajedničkih ideja i prijedloga, a ne samo ličnih ambicija, te da se radi o programu koji ima podršku institucija Republike Srpske.

"Mislim da građani Pala imaju jednostavan izbor i da će izabrati Pale kao prestonicu Republike Srpske", rekao je Škipina.

NN: Šta Vas je motivisalo da se kandidujete?

ŠKIPINA: Moja motivacija da se kandidujem dolazi iz želje da unaprijedim kvalitet života građana Pala i učinim našu opštinu prestonicom Srpske. Smatram da imamo ogroman potencijal koji nije iskorišten. Inicijativa "Pale prestonica Srpske" je vizija koja može donijeti pozitivne promjene za sve nas. Prijedlog zakona je napisan, podrška dolazi sa svih strana, imamo program koji želimo sprovesti. Kritike i sumnje imaju samo pojedinci iz opozicije. Nama je to dodatni motiv da ostvarimo cilj i da Pale budu prestonica Srpske.

NN: Kako ocjenjujete rad dosadašnjeg gradonačelnika, da li biste eventualno nešto drugačije uradili i, ako bi, šta bi to bilo?

ŠKIPINA: Rad dosadašnjeg načelnika bio je obilježen pozitivnim pomacima, ali smatram da se moglo postići i više. Osnovni problem su kompromisi sa ranijim koalicionim partnerima koji su uvijek htjeli veliki dio vlasti i nimalo odgovornosti. U mom mandatu tako neće moći. Pozitivno je bilo da je vlast SNSD-a uspjela da u dva mandata podigne budžet opštine sa osam miliona KM na 27 miliona. Kada pobijedimo fokusiraću se na transparentnost u radu, jačanje odnosa sa Vladom Republike Srpske i insistiraću na povratku određenih institucija na Pale. Program koji smo ponudili je potpuno nova faza razvoja Pala sa kapitalnim projektima, većim budžetom i infrastrukturnim razvojem.

NN: Na čemu ćete insistirati ukoliko osvojite mandat i šta će biti prioritet u Vašem radu?

ŠKIPINA: Poslije pobjede na izborima prioritet je povratak institucija Republike Srpske na Pale, kao i implementacija kapitalnih projekata koji će stvoriti nova radna mjesta. Mi imamo projekte koji su već u toku: gasovod se završava 5. oktobra, nova toplana biće gotova za grijnu sezonu 2025/2026, završava se zgrada Policijske uprave, završava se zgrada Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta itd. Ovaj put treba nastaviti, a moguć je samo ako mi pobijedimo. Takođe, obratiću posebnu pažnju na obrazovanje i zdravlje porodica, jer je to temelj našeg društva. Uz podršku svih vas radićemo na stvaranju Pala kao atraktivnog mjesta za život i rad.

NN: Zašto građani da glas daju baš Vama?

ŠKIPINA: Građani bi trebalo da glasaju za svoju budućnost  i budućnost Pala - to znači da glasaju za programe koji im se nude. Gospodin Kojić nema program, samo koristi tuđe ideje bez ikakvog reda i strukture. Program za razvoj opštine je mnogo više. Naš program "Pale prestonica Srpske" je rezultat zajedničkih ideja i prijedloga, a ne samo ličnih ambicija. Program koji ima podršku predsjednika Dodika (Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a), Vlade Republike Srpske, Vlade Republike Srbije i mnogih naših umnih ljudi naspram Demosovih lažnih obećanja i nepostojećeg programa. Mislim da građani Pala imaju jednostavan izbor i da će izabrati Pale kao prestonicu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije