BiH

Cvijanovićeva: Alija Izetbegović "mirotvorac" po ukusu i kriterijumu OHR-a

Cvijanovićeva: Alija Izetbegović "mirotvorac" po ukusu i kriterijumu OHR-a
Foto: Arhiva | Cvijanovićeva: Alija Izetbegović "mirotvorac" po ukusu i kriterijumu OHR-a

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su Alija Izetbegović, presuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin i pripadnici odreda "El mudžahid" mirotvorci po ukusu i kriterijumu OHR-a.

"'Nema mira, ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija'. Miroljubivi citat iz miroljubive Islamske deklaracije koju je napisao, da parafraziram OHR, čuveni mirotvorac i spasitelj ljudskih života Alija Izetbegović", napisala je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Cvijanovićeva je podsjetila da je Alija Iztebegović rekao da će žrtvovati mir za suverenu BiH, što je nedugo zatim i uradio, na žalost i na štetu svih naroda u BiH.

Ona je na "Instagramu" objavila fotografiju Alije Izetbegovića sa, kako je navela, "poznatim mirotvorcima" iz odreda "El mudžahid" koji su tokom džihada u BiH Srbima i Hrvatima odsijecali glave i protjerivali ih sa vijekovnih ognjišta.

"Tu je i njihov lokalni ratni komandant, a danas osuđeni i odmah zatim odbjegli ratni zločinac, Sakib Mahmuljin. Divno društvance, sve sami mirotvorci po ukusu i kriterijumima OHR-a", navela je Cvijanovićeva.

Iz OHR-a su danas saopštili, pojašnjavajući izjavu Kristijana Šmita o generalu Ratku Mladiću i Aliji Izetbegoviću, da je Mladić "osuđeni ratni zločinac", a da je Alija Izetbegović "bio ključna ličnost u postizanju mira i Dejtonskog sporazuma, te je svojim djelovanjem spasio mnoge živote".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije