BiH

Cvijanović: Strani ambasadori preuzimaju ulogu opozicije

Cvijanović: Strani ambasadori preuzimaju ulogu opozicije
Foto: Srna | Cvijanović: Strani ambasadori preuzimaju ulogu opozicije

GRADIŠKA - Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH. kazala je da svi strani ambasadori u BiH treba da funkcionišu u skladu sa normama diplomatskog ili međunarodnog prava, a ne da se miješaju bilo kakva u unutrašnja pitanja, jer tako nešto ne rade ni ambasadori BiH u državama gdje su imenovani.

Odgovarajući na pitanje da li je vrijeme da se američki ambasador u BiH Majkl Marfi vrati pod nadležnost Ambasade SAD u BiH i da se ne bavi unutrašnjim pitanjima Republike Srpske, Cvijanovićeva je kazala da to ne treba da se odnosi samo na Marfija već na svakog ambasadora u BiH.

"Očekujem da ono što ne rade ambasadori BiH u drugim zemljama ne rade ni ambasadori kada dođu u diplomatsku službu u BiH. Posebno imam zamjerke kada vidim da ambasadori preuzimaju ulogu vođenja kampanje umjesto opozicije, i to se često dešava. Prepoznavši da je opozicija slaba i nejaka, da nije sposobna da obavi posao koji je njihov željeni cilj ili je željeni cilj nekoga sa strane, onda oni preuzimaju tu ulogu", kazala je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Dodala je da je neophona konsolidacija u okviru BiH koja podrazumijeva da svako zna gdje je njegovo mjesto.

"Izabrani prestavnici Republike Srpske su ti koji donose odluke u BiH jer su izabrani od građana, a ljudi koji dolaze u diplomatsku misiju u BiH treba da službuju na diplomatski način", poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije