BiH

Cvijanović: OBA bila uključena u brojne manipulacije

Cvijanović: OBA bila uključena u brojne manipulacije
Foto: Srna | Cvijanović: OBA bila uključena u brojne manipulacije

BANJALUKA - Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH treba da se vrati u zakonske okvire jer je u proteklom periodu, kako se navodi, bila uključena u pripremu likvidacije najviših zvaničnika Republike Srpske i Srbije te ih prisluškivala što je uznemirilo javnost, istakla je srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

"Planirane su i realizovane druge stvari poput nastojanja da se prisluškuju najviši funkcioneri Republike Srpske i Srbije. Bili su uključeni u brojne manipualcije i ne čudi nas to", rekla je Cvijanovićeva komentarišući navode da su ključni ljudi ove institucije pripremali likvidaciju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića.

Kaže da je neophodno da se OBA počne baviti svojim poslom, jer je u proteklom periodu stavljena u funkciju realizacije ciljeva koji nisu propisani zakonom i normama.

"Jedna takva institucija treba da se bavi primarnim poslom i otklanja bezbjednosne izazove a ne da se obračunavaju sa sastavnim dijelovima svoje sopstvene zemlje", poručila je Cvijanovićeva za Srnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije