BiH

Cvijanović: Bahatost bošnjačkih političara i njihova međusobna borba za političke poene

Cvijanović: Bahatost bošnjačkih političara i njihova međusobna borba za političke poene
Foto: Srna | Cvijanović: Bahatost bošnjačkih političara i njihova međusobna borba za političke poene

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se sve u bošnjačkoj politici svodi na privatizaciju institucija.

Na pitanje Srne da prokomentariše dopis ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedina Konakovića upućen ambasadoru BiH pri UN Zlatku Lagumdžiji u kojem ga optužuje za "sakrivanje informacija u vezi sa obilježavanjem 11. jula u Njujorku" i podsjeća da je on državni službenik, Cvijanović je rekla da je zanimljivo kako su se Ministarstvo inostranih poslovai i ministar Konaković sada sjetili da je ambasador Lagumdžija državni službenik i upozorili ga da ne može raditi na svoju ruku.

“Ali, toga se nisu sjetili onda kad je u više navrata zloupotrijebio ulogu državnog službenika blokirajući korespondenciju srpskog člana Predsjedništva BiH, i čineći druge neustavne i nezakonite radnje”, ukazala je Cvijanović.

Što se tiše reakcije MIP-a na Lagumdžijino ponašanje, Cvijanović je istakla da se ovdje radi o isključivo bošnjačko-bošnjačkom sukobu iz puke borbe ko će "pobrati poene", a ne o rješavanju sistemskih problema u kojima evidentno i u kontinuitetu učestvuju i proizvode ih i MIP i Lagumdžija, koji je u funkciji promocije bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a ne u funkciji provođenja spoljne politike BiH, onako kako su to Ustav i zakoni definisali.

“Konačno, i sam MIP je u brojnim situacijama radio na svoju ruku i postupao mimo Ustava i zakona, tako da ni ono što radi Lagumdžija, ali ni ono što radi Konaković nije provođenje spoljne politike BiH. To je bahatost koju uporno iskazuju bošnjački političari prema Ustavu i zakonu, a u takvom svom činjenju uveliko su ohrabreni od pojedinih stranih centara moći”, istakla je Cvijanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije