BiH

CIK traži 481 operatera za naredne izbore

CIK traži 481 operatera za naredne izbore
Foto: Anadolija | CIK traži 481 operatera za naredne izbore

SARAJEVO – Centralna izborna komisija BiH danas je objavila javnih oglas za izbor 38 glavnih operatera i 443 operatera za provođenje pilot projekata na Lokalnim izborima 2024. godine u ukupno 23 grada ili opštine.

U saopštenju CIK-a se navodi da je rok za podnošenje prijava osam (8) dana od dana objavljivanja javnog oglasa na društvenim mrežama i internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, gdje svi zainteresirani mogu pronaći detaljne informacije o uslovima oglasa. "Javni oglas će također biti dostupan na internet stranicama općinskih izbornih povjerenstava i na oglasnim pločama općina u kojima se biraju glavni operateri i operateri. Kako bi se osigurala šira informiranost javnosti, natječaj je objavljen i u dnevnim novinama Dnevni avaz, Glas Srpske i Večernji list", kazali su iz CIK-a.

Dodali su da se prijave, zajedno s potrebnim dokazima o ispunjavanju uvjeta, kandidati mogu dostaviti Centralnoj izbornoj komisiji BiH putem e-maila na adresu [email protected], putem pošte na adresu: Centralna izborna komisija BiH, Danijela Ozme broj 7, 71000 Sarajevo, ili u sjedištu CIK-a BiH na navedenoj adresi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije