BiH

CIK počeo edukativnu kampanju birača

CIK počeo edukativnu kampanju birača
Foto: CIK BiH | CIK počeo edukativnu kampanju birača

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine započela je edukativnu kampanju birača u Bosni i Hercegovini.

Prvi događaj pod nazivom "Korak bliže ka boljem razumijevanju izbora: Simulacija glasanja za žene" održan je u Banjaluci za korisnice ženskih udruženja na području ovog grada. 

Simulacija je organizovana s ciljem praktične demonstracije novih zakonskih izmjena u postupku glasanja te motivisanja korisnica za aktivnije učestvovanje u izbornom procesu, saopšteno je iz CIK BiH.

Edukacija birača će se nastaviti u Bijeljini, Mostaru i Sarajevu, gdje će obuhvatiti različite ciljne grupe s ciljem da se izborni proces približi svim građanima.

Centralna izborna komisija BiH posebno se fokusira na marginalizovane grupe, uključujući romsku populaciju, osobe s invaliditetom, žene iz ranjivih kategorija i mlade ljude, s namjerom da ih dodatno uključi i motiviše za aktivnije učestvovanje na izborima.

Osim terenskih aktivnosti, na društvenim mrežama Centralne izborne komisije BiH biće dostupni edukativni video-materijali, infografike i drugi vizuelni sadržaji, koji će biti korisni građanima u BiH i izvan nje.

Ova kampanja se sprovodi uz podršku Misije OEBS-a i USAID-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije