BiH

CIK modernizovala skladište

CIK modernizovala skladište
Foto: Ustupljena fotografija | CIK modernizovala skladište

SARAJEVO – Zahvaljujući pomoći OSCE-a i Ambasadi Velike Britanije, Centralna izborna komisija BiH je modernizovala svoje skladište sa 15 čitača bar koda i sa dvije aplikacije.

"Centralna izborna komisija BiH rukuje velikom količinom materijala, od glasačkih listića do opreme. Za lokalne izbore radi se o 35.000 različitih bar kodova, a za opšte izbore duplo više, oko 70.000 bar kodova. Efikasan sistem za upravljanje ovim materijalima može poboljšati organizaciju, smanjiti greške i osigurati brzu dostupnost ključnih resursa", saopšteno je iz CIK-a.

U saopštenju se dalje navodi da će aplikativna rješenja donijeti brojne prednosti u odnosu na manuelne metode, a to su efikasnost i ušteda na vremenu, preciznost, sigurnost, bolja organizacija optimizacija troškova i bolja analiza i izvještavanje.

"Softversko rješenje za upravljanje skladištem je ključno za unapređenje efikasnosti, sigurnosti i transparentnosti rada. Ono smanjuje troškove, povećava produktivnost i omogućava bolju organizaciju, čime se stvara osnova za pouzdan rad skladišta. Za Centralnu izbornu komisiju BiH, posebno u kontekstu izbornih ciklusa, aplikacija će osigurati da svi materijali budu dostupni, pravilno evidentirani i na vrijeme distribuisani", saopšteno je iz CIK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije