BiH

CIK još ne zna da li je Isak dobio rješenje da obriše spot "Snaga naroda"

CIK još ne zna da li je Isak dobio rješenje da obriše spot "Snaga naroda"
Foto: Screenshot/Youtube | CIK još ne zna da li je Isak dobio rješenje da obriše spot "Snaga naroda"

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH odbilo je žalbu stranke Snaga naroda, što znači da će istoimenu pjesmu odnosno video-spot sa Youtube kanala te Facebooka i Instagrama morati obrisati lider ove stranke i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, ali on to još nije uradio iako je riječ o pravosnažnoj i obavezujućoj sudskoj odluci.

U Centralnoj izbornoj komisiji BiH, međutim, još uvijek ne znaju da li je Isak dobio to rješenje, koje je Sud BiH donio prije tačno 11 dana (15. jula). "Sud BiH je svojim rješenjem odbio žalbu Snage naroda na odluku Centralne izborne komisije BiH. CIK BiH se Sudu BiH obratio sa zahtjevom za dostavom informacije da li je rješenje Suda BiH uručeno podnosiocu žalbe, ali još uvijek nismo dobili odgovor", rekla je za "Nezavisne novine" Maksida Pirić, stručna savjetnica za odnose s javnošću u CIK-u BiH.

Podsjetimo, prethodno je CIK BiH, 9. jula, izrekao kaznu od 6.000 KM stranci Snaga naroda i Isaku za muzički spot, za koji u CIK-u smatraju da predstavlja preuranjenu izbornu kampanju, te naložila povlačenje spota. Isakova stranka se na tu odluku žalila Sudu BiH, ali je žalba odbijena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije