BiH

Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u BiH: "Neka ova školska godina bude puna lijepih trenutaka"

Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u BiH: "Neka ova školska godina bude puna lijepih trenutaka"
Foto: Pixabay/Ilustracija | Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u BiH: "Neka ova školska godina bude puna lijepih trenutaka"

BANJALUKA, SARAJEVO – Školsko zvono označilo je početak nove školske godine u mnogim školama širom Bosne i Hercegovine, a tim povodom uspješnu školsku godinu učenicima, nastavnicima i porodicama zaželio je Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u BiH.

Kako je istakao u svojoj čestitki, za djecu širom Bosne i Hercegovine, septembar predstavlja novi početak, prepun novih prilika za učenje, rast, otkrivanje i uspjeh.

"U ime Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, želim svima - učenicima, nastavnicima i porodicama širom zemlje - uspješnu školsku godinu", istakao je Brian Aggeler, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

U poruci učenicima naveo je da ih podstiče da ovu godinu prihvatite sa znatiželjom i entuzijazmom i da streme kako školskom uspjehu, tako i otkrivanju svojih strasti i razvijanju vještina koje će koristiti cijeli život.

"Neka ova školska godina bude puna lijepih trenutaka i novih prijateljstava. Ne posustajte kada naiđete na izazove i teškoće. Iz njih ćete naučiti, naročito ako pomažete i podržavate jedni druge", istakao je on.

Dodao je da izuzetno cijene trud i zalaganje nastavnika i školskog osoblja.

"Na vaše učenike imate ogroman utjecaj, jer oblikujete mlade umove i stvarate pozitivno okruženje za učenje", kaže on.

Aggeler je uputio i poruku roditeljima, a kako je naveo, njihova podrška je ključna na putu njihove djece kroz obrazovanje.

"Poticajna atmosfera koju stvarate i njegujete u krugu porodice, veoma je važna za ukupnu dobrobit, razvoj i napredak vaše djece", istakao je on.

Kako je naveo, partnerstvo djece, nastavnika i roditelja izgradiće najbolji put za djecu ove zemlje.

"A sada krenimo na ovo putovanje kroz obrazovanje zajedno", istakao je u svojoj čestitki Brian Aggeler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije