BiH

Božović: SDS će tražiti ponovno brojanje glasova u Kostajnici

Božović: SDS će tražiti ponovno brojanje glasova u Kostajnici
Foto: Srna | Božović: SDS će tražiti ponovno brojanje glasova u Kostajnici

KOSTAJNICA - Iz SDS-a su najavili da će od Centralne izborne komisije (CIK) BiH tražiti ponovno brojanje glasova sa lokalnih izbora u Kostajnici, jer smatraju da je njihov kandidat za načelnika opštine Vladimir Ćopić oštećen.

Član Glavnog odbora SDS-a Marinko Božović rekao je da je, prema preliminarnim rezultatima CIK-a, Ćopić u odnosu na svog protivkandidata imao 12 glasova manje.

"Cijenimo da je tih 12 glasova u odnosu na ukupan broj birača izašlih na izbore (2.630) i gdje imamo 152 nevažeća listića od kojih je 83 potpuno prazno, i te kako moguće stići ponovnim prebrojavanjem glasačkih listića", rekao je Božović.

On tvrdi da je Ćopić ostvario regularnu izbornu pobjedu, koja je, kako kaže, osporena nepravilnostima u Opštinskoj izbornoj komisiji i da za to postoje materijalni dokazi.

Ćopić je rekao da SDS, odlukom CIK-a, nije imao pravo ni na jednog člana biračkog odbora, nego samo na posmatrače, kojih, kako kaže, nije bilo dovoljno da adekvatno odgovore zadatku, prenosi Srna.

On je tvrdi da se broj osvojenih glasačkih listića prebrojanih u Kostajnici razlikuje od broja utvrđenog u Centru za brojanje u Sarajevu. Božović i Ćopić su rekli da SDS nema većih primjedbi na izborne rezultate u ostalim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije