BiH

Bosančić: Banjaluci potrebne četiri nove parking garaže

Bosančić: Banjaluci potrebne četiri nove parking garaže
Foto: Ustupljena fotografija | Bosančić: Banjaluci potrebne četiri nove parking garaže

BANJALUKA - Boran Bosančić, nosilac liste Demosa za Skupštinu grada Banjaluka, pozvao je građane Banjaluke da podrže Demos na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci jer kako kaže važno je podržati Demos jer je na političkoj sceni Banjaluke potrebnaumjerena, racionalna i realna politička opcija, kakva Demos i jeste.

"Želimo da budemo dio svih rešenja u Skupštini grada. Mislim da je vrijeme da ne gledamo svađe kao u protekle četiri godine. Možda je to nekome bilo zabavno ali zato građani Banjaluke nemaju dovoljno parking mjesta, vodosnabdijevanje nije završeno, treba nam treća fabrika vode u Novoseliji, više mjesta u vrtićima i modernija putna infrastruktura", poručio je Bosančić i dodao da se mora više  raditi na kvalitetu gradskog saobraćaja i da su u gradu potrebne besplatne karte za đake osnovnih i srednjih škola.

On kaže da je Banjaluci  neophodno više parking mjesta.

"Mi smo prije godinu dana pokrenuli pitanje da je preskupa cijena parkinga u Banjaluci i da nema dovoljno parking mjesta. Predlažemo da se u naredne četiri godine izgrade četiri velike parking garaže. Smatramo da su garaže potrebne u Boriku, Obilićevu, Starčevice. Četvrta lokacija može da bude pored lokacije Gradskog mosta, ili Vodovoda ili u Lazarevu. O lokacijama možemo da razgovaramo, ali ovo pitanje se mora riješiti kako bi našim građanima olakšali život u Banjaluci", poručio je Bosančić.

Radmila Kocić Ćućić, kandidat za odbornika Demosa za Skupštinu grada Banjaluka, je govoreći o Svjetskom danu pismenosti istakla da je veoma zabrinuta podacima koliko je kod nas funkcionalno nepismenih ljudi.

"Oni ne mogu da razumiju tekst. To znači da na pravi način da prepoznaju šta je istina a šta je laž. Pripremila sam niz mjera koji mogu da sistemski podrže i vaspitanje i obrazovanje djece u Banjaluci. Sistemske mjere smo predlagali još prije dest godina ali nas nisu ozbiljno shvatili", poručila je Kocić Ćućić.

Željko Savić, kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, poručio je da će Demos podržavati dobre ideje, a kritikovati one koje nisu dobre i predlagati svoja rešenje.

"Ukoliko nam pomognete da imamo tri odbornika mi ćemo u naredne četiri godine izmestiti deponiju iz Ramića. To je ekološka bomba. Grantujemo, dajte nam podršku i sigurno ćemo premestiti deponiju. Bez građana ne možemo ništa uraditi", poručio je Savić.

Saša Lovrić, kandidat Demosa za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, poručio je da ljudi u banjalučkim prigradskim naseljima nemaju vodu i to u 21 vijeku. On kaže i da na selima, odnosno sad već prigradskim naseljima, nema ljudi.

"Pitam građane Banjaluka kome je to pomogao Centar za selo. Ako nam date podršku imaćemo u roku godinu dana otkupnu stanicu i za mlijeko i sve poljoprivredni drugi proizvodi naših građana biće otkupljeni", poručio je Lovrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije