BiH

Borenović: Podrška ukidanju PDV-a na kupovinu i izgradnju prve nekretnine

Borenović: Podrška ukidanju PDV-a na kupovinu i izgradnju prve nekretnine
Foto: Srna | Borenović: Podrška ukidanju PDV-a na kupovinu i izgradnju prve nekretnine

BANJALUKA- Branislav Borenović, predsjednik PDP-a podržao je inicijativu za ukidanje PDV-a na kupovinu prve nekretnine u BiH, dodajući da bi PDV trebao biti ukinut i na izgradnju prve stambene jedinice.

"Spremni smo da izglasamo taj zakon u Parlamentarnoj skupštini BiH", rekao je Borenović.

Pozvao je nadležne da već naredne sedmice predlože zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu i izgradnju prve stambene jedinice.

"Da ga usvojimo isti dan u istom obliku i u jednom i u drugom domu. Da pokažemo da nam je stalo da se važna pitanja u ovoj zemlji rješavaju bez obzira na boju partijske knjižice", rekao je Borenović, piše Srna.

Odgovarajući na pitanje o navodima da pojedinci iz PDP-a, među kojima i potpredsjednik te stranke Draško Stanivuković, žele da preuzmu stranku i smijene ga sa pozicije predsjednika, Borenović je rekao da su to dezinformacije.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić izjavio je u petak, 20. septembra, da je pokrenut proces da u BiH bude usvojen zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

On je objasnio da je ukidanje PDV-a na prvu nekretninu bitno jer zbog povećanih cijena stanogradnje građani teško dolaze do nekretnine.

Amidžić je podsjetio da su u Republici Srpskoj ovu inicijativu prije godinu dana na Ekonomskom forumu na Jahorini pokrenuli predsjednik Srpske Milorad Dodik i Privredna komora Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije