BiH

Borenović: Neprihvatljivo bilo kakvo preglasavanje

Borenović: Neprihvatljivo bilo kakvo preglasavanje
Foto: Srna | Borenović: Neprihvatljivo bilo kakvo preglasavanje

​SARAJEVO - Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović istakao je da je preglasavanje u BiH apsolutno neprihvatljivo i da bilo kakvo donošenje odluka mimo konsenzusa, dogovora i kompromisa ruši BiH.

"Nema preglasavanja bilo koga u BiH, to je osnovni ustavni postulat na kojem funkcioniše BiH i besmisleno je uopšte o tome pričati", rekao je Borenović komentarišući preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH prilikom glasanja o prijedlogu zakona o imovini.

Kako je dodao, usvajanje ovog zakonskog prijedloga urađeno mimo ustavnog osnova, te da ne može i neće biti podržano bilo kakvo donošenje odluka preglasavanjem jednog naroda.

"Šta god se desi, takva odluka nikada ne može proći u bilo kojoj parlamentarnoj proceduri, jer samo ono što je dogovori, što je konsenzus, što je urađeno u skladu sa ustavnim principima ove zemlje može imati zeleno svjetlo", rekao je Borenović.

Kako je rekao, juče je viđena jednostrana vrsta štetnog djelovanja ljudi koji se kunu u BiH, a u suštini rade protiv nje donoseći odluke koje ruše ustavnu strukturu. 

Podsjećamo, na juče održanoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović je preglasana, jer su hrvatski član Željko Komšić i bošnjački član Denis Bećirović glasali za Prijedlog zakona o državnoj imovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije