BiH

Borenović: Grmuša mjesecima ne dolazi u PDP, odvojio se od stranke

Borenović: Grmuša mjesecima ne dolazi u PDP, odvojio se od stranke
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Borenović: Grmuša mjesecima ne dolazi u PDP, odvojio se od stranke

BANJALUKA - Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je za "Nezavisne novine" komentarišući ostavku Milka Grmuše, potpredsjednik PDP-a i odbornik ove partije u Skupštini grada Banjaluka, da se Grmuša skroz odvojio od stranke.

"Inače, Grmuše nema već pola godine u stranci, ne dolazi na sjednice Kolegijuma, Predsjednistva, Glavnog odbora, skroz se odvojio od stranke, i vjerovatno nema potpune informacije oko Novog Grada u kojem mjesecima pokušavamo napraviti kompromis oko zajednickog nastupa", pojasnio je Borenović.

Dodaje da neko prihvata kompromis, a neko ne prihvata iz ličnih razloga.

"Niti jedan pojedinac nije iznad sveopšteg dogovara i kompromisa i svaka lična isključivost i sujeta je štetna za političko djelovanje u ovako rovitom društvu", kaže je Borenović.

Kako kaže čudan mu je izgovor Novi Grad.

"Jedna od rijetkih opština u kojoj opozicija nastupa sa zajedničkim kandidatom i zajedničkom listom pod nazivom Ujedinjena opozicija PDP SDS, što je jedini primjer u Srpskoj", kazao je Borenović.

Kako je rekao, obzirom da je AleksandarJanković sam odustao od kandidature, dogovoreno je da zajednički kandidat za načelnika bude doktor Dušan Gasić iz PDP-a, a nosilac zajedničke liste Mladen Šumar iz SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije