BiH

Biće zatražena smjena tužioca Sanje Jukić

Biće zatražena smjena tužioca Sanje Jukić
Biće zatražena smjena tužioca Sanje Jukić

BIJELJINA - Savez srpskih logoraša Sjeverne Amerike i Kanade tražiće smjenu tužioca Sanje Jukić u postupku koji se vodi protiv Ese Macića, optuženog za zločine nad Srbima u Čelebiću, pošto do sada nije naredila hapšenje nikoga iz komandujućeg kadra, rekao je predsjednik Saveza Zoran Đorđić.

"U Tužilaštvu ne smiju da uzimaju nijedan krupni predmet protiv visokopozicioniranih ljudi u Federaciji BiH. Uprkos brojnim dostavljenim dokazima, do sada su uhapšeni samo počinioci ratnog zločina", izjavio je Đorđić Srni.

Đorđić je istakao da nisu tačne tvrdnje da je ucjenjivao svjedoke, navodeći da se time želi osporiti iskaz koji je dao na suđenju Maciću o tome da optuženi nije počinio ubistvo Šćepe Gotovca.

On je dodao da je posvjedočio da je Eso Macić, zvani Makaron, u logoru Čelebić ubio Milorada Kuljanina i da za to treba da odgovara.

"Jukićeva, koja je postupajući tužilac, Maciću je stavila na teret i da je ubio Gotovca. To nije tačno i to sam rekao na suđenju. Za ubistvo tog Srbina u Haškom tribunalu osuđen je Esad Landžo zvani Zenga na 15 godina zatvora", rekao je Đorđić.

Prema njegovim riječima, Jukićeva je kao svjedoke dovodila ljude protiv koji je on dostavio dokaze da su tokom rata počinili zločine nad Srbima.

"Riječ je o Draganu Subotiću, Muhamedu Cakiću i Samiru Hondi", kaže Đorđić.

Eso Macić, bivši pripadnik Armije BiH (ABiH), optužen je za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti u logoru Čelebići i Sportskoj sali “Musala” u blizini Konjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije