BiH

Andrej Plenković u dvodnevnoj posjeti BiH

Andrej Plenković u dvodnevnoj posjeti BiH
Foto: Tanjug | Andrej Plenković u dvodnevnoj posjeti BiH

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boraviće u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Mostaru, sutra i u četvrtak.

Posjeta će započeti u srijedu u Sarajevu, gdje će se u 11 sati sastati sa predsjednikom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto.

Izjave za medije planirane su u 12.20 sati, nakon čega će se Plenković sastati s predstavnicima Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

U srijedu u 19 sati hrvatski premijer prisutvovaće otvaranju mosta Hercegovina kod Počitelja.

Program posjeta nastavlja se u četvrtak, 5. rujna, u 9 sati sastankom s predsjednikom Doma naroda BiH i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH Draganom Čovićem u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Plenković će zatim obići gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, posjetiće rektorat Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, prenosi Fena.

U 11.30 sati hrvatski premijer prisutvovaće svečanosti uručenja ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u galeriji Biskupijskoga centra.

U 12.30 sati planirana je zajedničke izjava za medije gradonačelnika Mostara Marija Kordića, državnog sekretara Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonka Milasa, predsjednika Doma naroda BiH i predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije