BiH

Amidžić: Stanivuković igra opasnu igru

Amidžić: Stanivuković igra opasnu igru
Foto: Arhiva | Amidžić: Stanivuković igra opasnu igru

BANJALUKA - Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je da institucije Republike Srpske, prije svega Tužilaštvo i MUP, moraju da reaguju po službenoj dužnosti nakon informacija da se u Gradskoj upravi pojedina dokumentacija "sklanja i spaljuje da bi se sakrili određeni dokazi".

Komentarišući to što su dva odbornička kandidata napustili listu PDP-a i iznijeli niz optužbi na račun gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, Amidžić je ocijenio da je to odgovoran potez članova PDP-a, koji su bliski saradnici Stanivukovića, a odlučili su da izađu sa istinom.

Što se tiče njihovih navoda da Stanivuković, svjestan izbornog poraza, planira da organizuje incidente i nemire u izbornoj noći, Amidžić je rekao da je to osoba koja već očigledno gubi izbore i igra veoma opasnu igru.

"To što neko gubi izbore, ne daje im za pravo da organizuju bilo kakve nemire. Međutim, to ništa nije čudno, ni novo s obzirom da je Stanivuković pravio nemire i ranije, odnosno kada je riječ o tragediji porodice Dragičević.

Ako neko misli da aktuelna garnitura u Banjaluci okupljena oko Stanivukovića, nije spremna na sve, moram vas podsjetiti da su radili i gore. Sjećate se kada je postojala njegova spremnost da sa plinskom bocom uđe u zgradu RTRS-a. Ko tebi daje za pravo da se baviš takvim stvarima?! To što ćeš izgubiti izbore i što nećeš više biti gradonačelnik ne daje ti za pravo da se baviš time", upitao je Amidžić.

On je naveo da ima saznanja da ljudi koji su u procesu legalizacije dobijaju prijetnje da im neće biti završena legalizacija ukoliko ne glasaju za Stanivukovića.

"Legalizacija je besplatna za sve ljude u svim gradovima. I te prijetnje su opasna igra koju vodi čovjek koji se pogubio jer je izgubio izbore. Mi u tome ne smijemo da učestvujemo, pogotovo ne Banjalučani, a nadležne institucije moraju da reaguju. Ne smije se dozvoliti haos i neredi u Banjaluci, jer je neko izgubio na izborima", poručio je Amidžić, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije