BiH

Amidžić: Projekti za bolji život u Priječanima

Amidžić: Projekti za bolji život u Priječanima
Foto: Srna | Amidžić: Projekti za bolji život u Priječanima

BANJALUKA - Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je da je ova partija svjesna potreba stanovnika Priječana i istakao da će se od iduće godine krenuti sa projektima koji će omogućiti bolji život u ovom banjalučom naselju koje je sada, kao i većina prigradskih mjesta, zaboravljeno od Gradske uprave.

"Završetak saobraćajnice do centra Priječana predstavlja osnov za normalan život, te da se izgradi vrtić, ambulanta i kancelarija mjesne zajednice", istakao je Amidžić novinarima u ovom banjalučkom naselju, gdje je večeras održana tribina SNSD-a.

On je rekao da je uvjeren da će se od iduće godine krenuti sa rješavanjem problema kako bi žiteljima Priječana bio omogućen bolji život.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da Savjet mjesne zajednice Priječani, čiji je većinski dio blizak gradonačelniku i PDP-u, ne zasjeda redovno i ne bavi se pitanjima od značaja za ovo naselje.

On je rekao da to znači da je i Savjet mjesne zajednice iznevjerio povjerenje građana koji su zavedeni manipulacijama i obećanjima gradonačelnika.

"Naselje je godinama bez ulaganja i stagnira. Proširenje i rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Priječane započeto je tokom SNSD-ovog upravljanja Banjalukom. Za protekle četiri godine nije nastavljena realizacija, odnosno nije urađeno ništa. Tamo gdje se stalo sa radovima koji su urađeni tokom perioda upravljanja SNSD-a, tu se i danas nalaze", istakao je Šobot.

On je rekao da u ovom naselju nije vršeno nasipanje ulica i bankina pored glavne saobraćajnice, te da nije bilo ni održavanja odvodnih kanala, što predstavlja rizik poplava i bujica prilikom obilnih kiša.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je novinarima da je naselje Priječani zapušteno, te da je neuređena njegova infrastruktura.

"Aktuelni gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i njegovi saradnici nisu ništa uradili, dopustili su da propadne put kroz ovo naselje i da obala Vrbasa bude zapuštena", istakao je Đajić.

Đajić je naglasio da Priječani moraju biti jedno od najljepših naselja Banjaluke, te poručio da će buduća skupštinska većina SNSD-a u Gradskoj skupštini zajedno sa budućim gradonačelnikom Šobotom to ostvariti.

Tribini su prisustvovali kandidati za odbornike, članovi Gradskog odbora SNSD-a, te mnogobrojni članovi, aktivisti i simpatizeri ove stranke, prenosi Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije