Banja Luka

Zmijanjski maraton u nedjelju

Zmijanjski maraton u nedjelju
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Zmijanjski maraton u nedjelju

BANJALUKA - Peti Zmijanjski maraton biće održan u nedjelju, 8. septembra, na planinskom platou Manjače, a organizator je Atletski klub "Alfa trail".

Grad Banjaluka podržava ovaj događaj, čiji je cilj da preraste u veliki festival koji će okupljati sve generacije i slaviti ljepotu našeg kraja.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, koji će i ove godine zajedno sa gradonačelnikom učestvovati u ovom događaju, kazao je da grad Banjaluka podržava Zmijanjski maraton, jer, kako je kazao, promoviše sportski duh, kulturu i nasljeđe našeg naroda i grada, te turističku aktivnost na Manjači.

"Ovo je izvrsna prilika da svi oni koji žive u Banjaluci i uživaju u rekreaciji dođu i učestvuju u ovoj trci, ne samo sa takmičarskim ciljem, nego da uživamo u ljepotama Manjače i aktivnosti koja svima nama daje energiju da savladamo sve buduće izazove. Tako ću zajedno sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem  učestvovati i na simboličan način pružiti podršku i organizatoru, koji radi veliku stvar za našu Banjaluku, ali i da pokažemo odgovornost prema onima koji žive u Banjaluci, promovišući kvalitetne stvari za život svakog pojedinca", naveo je on.

Ovaj i drugi brojni događaji doprinose da se poveća broj gostiju u Banjaluci.

"Za prvih osam mjeseci imamo rast prihoda od boravišne takse u odnosu na 2019. godinu, period prije korone, za pedeset odsto. To su sve rezultati aktivnosti i ulaganja grada za unapređenje turističke ponude", zaključio je on.

Nevena Stojaković, u ime organizatora Atletskog kluba "Alfa trail", istakla je da je ovaj događaj postao mnogo više od obične sportske manifestacije, te je simbol zajedništva, tradicije i ljubavi prema prirodi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije