Banja Luka

Završni radovi na saobraćajnici u Česmi, mještane obišao i Stanivuković (FOTO)

Završni radovi na saobraćajnici u Česmi, mještane obišao i Stanivuković (FOTO)
Foto: Gradska uprava | Završni radovi na saobraćajnici u Česmi, mještane obišao i Stanivuković

BANJALUKA - U toku su završni radovi na glavnoj saobraćajnici u Ulici Petra Velikog u Česmi, a ovo naselje danas je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Postavlja se završni sloj asfalta na novoizgrađenoj dionici, a kako je istakao gradonačelnik nakon ove etape radiće se nova prema Trapistima.

"Važna dionica puta kroz Česmu je urađena i mještani su dobili modernu saobraćajnicu sa obostranim trotoarima, sa kanalizacionom mrežom i svom pripadajućom infrastrukturom. Ovdje ćemo raditi i kolektore i to je ono što su sami mještani tražili", istakao je Stanivuković i dodao da je 1,6 miliona KM vrijednost ove izgrađene etape glavne saobraćajnice.

Prema njegovim riječima, nova saobraćajnica će značiti mnogo za naselje Česma, koje će biti kvalitetno povezano sa drugim dijelovima grada.

"U naselje Česma Grad Banja Luka u ove protekle četiri godine uložio oko 15 miliona KM. To su projekti vodosnabdijevanja, novi most, put, prvo dječije igralište, ulaganja u Fudbalski klub, u Crkvu", naveo je Stanivuković. 

Gradska uprava
Gradska uprava

Govoreći o izgradnji mosta u Česmi, koju Grad realizuje zajedno sa preduzećem „Putevi Republike Srpske“istakao je da su spojene obale Vrabsa nakon 50 godina od izrade projekta, odnosno nakon deset godina od poplava.

"Danas radimo pristupne puteve i dinamikom koju sada imamo, most će biti gotov na proljeće", rekao je gradonačelnik i najavio da će od novoizgrađenog mosta pa do postojećeg biće izgrađeno jedinstveno šetalište.

Takođe, kako je kazao plan je da se nakon što most bude u funkciji, uradi put od Česme prema Vrbanji, što će biti istočna obilaznica oko grada, koja će značajno rasteretiti put kroz Vrbanju.

"Kružni tok kod „Audija“ , most u Česmi i nova obilaznica biće nova dimenzija u saobraćaju Banjaluke", zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta MZ Česma, Rade Radonjić kazao je da u tom dijelu Banjaluke živi 55 godina i da je ovo dugoočekivani projekat glavne ulice sa kanalizacionom mrežom, što im je kako je kazao od velikog značaja.

Gradska uprava
Gradska uprava

Mještanin Vid Glamočanin ističe da se ne može riječima opisati značaj izgradnje saobraćajnice sa trotoarima kroz Česmu.

"Sada smo bez brige za djecu koja idu u školu, jer imamo trotoar. Meni je 71 godina i drago mi je što se gradonačelnik ovako bori da nam stvori bolje uslove za živo", kazao je Glamočanin.

Podsjećamo, glavna saobraćajnica kroz naselje Česma potpuno je rekonstruisana odnosno izgrađena sa svom pripadajućom infrastrukturom. 

Nova moderna saobraćajnica ima i obostrane trotoare, a osim toga izgrađena je fekalna i oborinska kanalizacija, te druga prateća infrastruktura. Izgradnjom predmetne saobraćajnice i prateće infrastrukture omogućeno je bezbjedno i kvalitetno odvijanje saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije