Banja Luka

Zajednički u borbi protiv svih problema koji ih tište

Zajednički u borbi protiv svih problema koji ih tište
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Zajednički u borbi protiv svih problema koji ih tište

BANJALUKA - Održana je radionica uzajamne podrške sa korisnicima, kao i jedna od psihoedukativnih radionica sa zaposlenim njegovateljima i personalnim asistentima u organizaciji HO "Partner", a u okviru projekta "Zajedno možemo sve".

Riječ je o projektu koji  HO "Partner" realizuje uz finansijsku podršku grada Banjaluka, a biće održano ukupno 10 radionica.

Kako su naveli iz ove organizacije, u okviru projekta biće organizovana dva tipa radionica koje su namijenjene korisnicima usluga personalne asistencije i pomoći u kući, kao i njegovateljima i personalnim asistentima koji pružaju ovu uslugu na terenu.

"Kroz svakodnevni rad i komunikaciju sa našim korisnicima došli smo do zaključka da većina korisnika zagovara neku formu okupljanja na kojoj bi bilo prilike da se sretnu sa istima ili sličnima sebi, da razmijene iskustva, razgovaraju o problemima koji ih tište, čuju rješenja za neke probleme koji su i njihovi problemi", pojasnili su iz HO "Partner".

Dodali su da su ovakve radionice neophodne jer njihovi korisnici nemaju kome ispričati svoje probleme i osjećaju se odbačeno.

"Primarni cilj grupa uzajamne podrške jeste razmjena iskustava i razumijevanje, dok je sekundarni cilj ovdje raditi na jačanju pojedinaca učesnika da se u budućnosti i oni sami profilišu i steknu vještine da budu uzajamni pomagači", kazali su iz HO "Partner".

Drugi tip radionica su radionice supervizije, kao i psihoedukativne podrške za njegovatelje i personalne asistente.

"Cilj supervizije jeste da se stvori podržavajuće okruženje za zaposlene koji će da razmjenjuju svoja iskustva sa terena. Pored toga, cilj ovih radionica je i da zaposleni unapređuju svoje komunikacijske vještine, koje će kasnije primjenjivati u direktnom radu sa korisnicima, kao i da obrade druge važne teme kao što je reagovanje u stresnim situacijama", naveli su iz "Partnera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije