Banja Luka

Višekruna: Smanjena spratnost zgrade kod "Fruktone"

Višekruna: Smanjena spratnost zgrade kod "Fruktone"
Foto: Ustupljena fotografija | Višekruna: Smanjena spratnost zgrade kod "Fruktone"

BANJALUKA - Grad Banjaluka ispoštovao je zahtjeve mještana Borika, te će kod "Fruktone", kako je i ranije najavljeno, biti smanjena spratnost zgrade, te su time uvaženi zahtjevi mještana ovog naselja.

Kazao je ovo Vuk Višekruna, ovlašteni potpisnik Odjeljenja za prostorno uređenje, koji je istakao da će javna garaža biti povećana za dvije dodatne etaže.

"Biće izgrađano još parking mjesta okolo samih zgrada, uz očuvanje već postojećeg prostora za parkiranje, poput onih u ulici koja će ostati jedosmjerna. Napominjem kako smo uvažili i prijedloge da se umjesto nebodera od 14 i 15 spratova na zgradama kod "Male pijace" za dvije zgrade smanji spratnost na po osam spratova, a kako bi bile u ravni sa ostalim zgradama, na šta su se mještani i referisali", rekao je on.

Dodao je i to kako je gradonačelnik Draško Stanivuković insistirao na svim izmjenama, nakon sastanka sa mještanima Borika.

"Grad i nadležno odjeljenje su stava da se trebaju ispoštovati primjedbe građana, pogotovo one u vezi sa parking mjestima. Evidentan je nedostatak parking mjesta na tom lokalitetu, te planiramo izgradnju novih koji će biti javnog karaktera i na raspolaganju stanarima već postojećih objekata odnosno za stanare koji i sada tamo žive", kazao je Višekruna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije