Banja Luka

Veliki interes za "Kartice za zdravo djetinjstvo", uskoro nova podjela

Veliki interes za "Kartice za zdravo djetinjstvo", uskoro nova podjela
Foto: Ustupljena fotografija | Veliki interes za "Kartice za zdravo djetinjstvo", uskoro nova podjela

BANJALUKA - Za "Kartice za zdravo djetinjstvo" vlada veliko interesovanje, te će grad Banjaluka uskoro organizovati i novu podjelu za prijavljene roditelje.

Kako je poručila savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić-Banjac, zahvaljujući ovim karticama omogućeni su popusti, koji svakako znače uštede u budžetu sugrađana.

"Prije nekoliko dana podijeljene su prve "Kartice za zdravo djetinjstvo", te još vlada veliko interesovanje naših sugrađana. Napominjemo, popusti za kartice su omogućene u "Zoki komercu" i "Zoki bau centru", a ti popusti se odnose na igračke, svu opremu za bebe, dječija kolica, školski pribor – od pernica do školskih torbi i slično. Napominjemo da popust uz ove kartice važi i na dječiju obuću u prodavnici obuće "Bema",kazala je Savić-Banjac.

Dodala je i to da, samim tim što vlada veliko interesovanje, uskoro će biti organizovana i nova podjela.

"Roditelji su zainteresovani, a po prodavnicima imamo priliku i da vidimo koliko ovo našim sugrađanima znači u njihovim budžetima", dodala je ona.

Roditelje koji žele "Karticu za zdravo djetinjstvo", iz nadležnog Odjeljenja za društvene djelatnosti podsjećaju da svoj zahtjev mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili onlajn OVDJE.

Naime, roditelji djece uzrasta do sedam godina, kao i trudnice treba da ispune zahtjev za izdavanje kartice i predaju ga u Gradsku upravu u kancelarije Odjeljenja za društvene djelatnosti – broj 23 i 24.

Zahtjev se može uzeti ispred Prijemne kancelarije, pretinac broj 75, a porodica podnosi jedan zahtjev bez obzira na broj djece.

Uz zahtjev je potrebno priložiti uvjerenje o prebivalištu za roditelja ukoliko dijete ne ide u vrtić ili režijski račun, odnosno roditelji korisnici usluga JU "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Banjaluka i subvencija grada Banjaluka za privatne predškolske ustanove ne dostavljaju uvjerenja o prebivalištu, već samo zahtjev.

Predaja zahtjeva moguća je svakim radnim danom od 8.30 do 15.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije