Banja Luka

Upoznavanje tajnovitog svijeta banjalučkih šuma kroz šetnju

Upoznavanje tajnovitog svijeta banjalučkih šuma kroz šetnju
Foto: Ustupljena fotografija | Upoznavanje tajnovitog svijeta banjalučkih šuma kroz šetnju

BANJALUKA - Centar za životnu sredinu poziva sve zainteresovane da im se pridruže u šumskoj šetnji, kako bi upoznali tajnoviti svijet banjalučkih šuma.

Kako kažu iz Centra za životnu sredinu, u subotu, 5. oktobra 2024. godine, u 12.30, planirano je okupljanje kod kućice s rampom na Banj brdu, odakle počinje šumska šetnja.

"Staza nije zahtjevna i namijenjena je svima. Ruta je dugačka oko šest kilometara, a ukupna šetnja sa pauzama će trajati oko tri sata. U toku šetnje pravićemo više kraćih pauza", objasnili su oni.

Kako dodaju, šetnju vodi Nikola Pećanac, master šumarstva.

"Od njega ćemo kroz kreativne primjere naučiti puno toga o šumama koje se nalaze u okolini našeg grada te kako se snalaziti u prirodi", objasnili su oni.

Svi koji žele da se pridruže šumskoj šetnji mogu se prijaviti najkasnije do petka, 4. oktobra 2024, do 16 časova na e-mail adresu [email protected] ili u FB inbox Centra za životnu sredinu.

"Maloljetni polaznici mogu prisustvovati uz pratnju ili uz pismenu saglasnost roditelja, staratelja. Svi mališani koji nam se hrabro pridruže na avanturi kroz banjalučke šume biće nagrađeni sa prigodnim poklonom, bojankom 'Tajnoviti svijet šuma Banjaluke'", istakli su oni.

Centar za životnu sredinu je podnio inicijativu za proglašenje šuma oko Banjaluke zaštićenim područjem, te rade na izradi studije za zaštitu.

"Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima želimo da upoznamo građanstvo sa njihovim šumama i važnosti šuma za zdravu životnu sredinu", objasnili su oni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije