Banja Luka

Učenici Tehničke škole na praksi u "Službenom glasniku"

Učenici Tehničke škole na praksi u "Službenom glasniku"
Foto: Facebook | Učenici Tehničke škole na praksi u "Službenom glasniku"

BANJALUKA - Vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Miloš Lukić i direktor Tehničke škole Banjaluka Vladimir Kuvalja potpisali su sporazum o saradnji koji predviđa jačanje saradnje na promociji i razvoju srednjeg stručnog obrazovanja.

Lukić je rekao da će učenici tehničke stručnu praksu moći da obavljaju u "Službenom glasniku", u službama koje se bave produkcijom, grafikom, skladištem i transportom, saopšteno je iz "Službenog glasnika Republike Srpske".

"I ne sumnjam da će neki od njih svoj profesionalni angažman nastaviti u `Službenom glasniku`", istakao je Lukić.

On je dodao da Tehnička škola u Banjaluci obrazuje mlade već 85 godina i u gradu, dok u regiji ne postoji projekat izgradnje ili obnove, a da u njemu nije učestvovao neko od profesora ili učenika ove škole.

"Drago mi je što vidim da je ova važna škola za Republiku Srpsku pod rukovodstvom Vladimira Kuvalje doživjela novi zamah u razvoju i što predstavlja rasadnik kadra za naše univerzitete i privredu", naglasio je Lukić.

U naredne četiri godine, koliko i traje sporazum, zajednički će se raditi na razvoju i povezivanju dvije ustanove s ciljem podizanja kvaliteta nastavnog procesa u okviru učeničke prakse i razmjene iskustava u oblasti srednjeg obrazovanja, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije