Banja Luka

OŠ "Sveti Sava" iz Banjaluke: Humanitarni bazar za oboljele mališane

OŠ "Sveti Sava" iz Banjaluke: Humanitarni bazar za oboljele mališane
Foto: Ustupljena fotografija | Učenici OŠ "Sveti Sava" učili o zdravoj hrani, ali i humanosti

BANJALUKA - Mališani iz banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava" su u dvorištu škole organizovali humanitarni bazar posvećen zdravoj ishrani, a prikupljeni novac su donirali oboljeloj djeci.

Učiteljice sa đacima trećeg razreda, uz pomoć roditelja, pripremili su bogatu domaću trpezu koju su djeca prodavala po simboličnim cijenama, te su tako prikupili 4.815 KM.

Jasna Božić, učiteljica III1, rekla je da su učenici trećih razreda uz pomoć roditelja organizovali ovaj humanitarni bazar.

"Povodom Svjetskog dana hrane, a osim promovisanja zdrave ishrane, najvažniji cilj sajma je sakupljanje novčane pomoći. Učenici su donijeli zdrave domaće proizvode koje su prodavali na sajmu. Sav prikupljeni novac biće doniran djeci", rekla je Božićeva.

Ona je rekla da u humanitarnom bazaru učestvuje 130 učenika trećih razreda, pet odjeljenja centralne škole i jedno odjeljenje iz područne škole u Pavlovcu.

"Pripremili smo domaće sokove, sezonsko voće i povrće, razne vrste zdravih peciva, uštipke, bakin kolač, proizvode od lješnika", rekla je Božićeva.

Ona je dodala da učitelji insistiraju da se djeca zdravo hrane i da za užinu pripremaju zdravu hranu i voće.

"Kroz akciju djecu učimo zdravoj ishrani, ali i humanosti", zaključila je Božićeva.

Učiteljica Zora Bojanić je rekla da na ovaj način uče djecu da drugačije razmišljaju i da budu spremni ponekad da odvoje dio novca, hrane, bilo čega, za ljude kojima je potrebnije i koji ne mogu to sebi da priušte.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije