Banja Luka

Učenici Centra "Zaštiti me" maturskom zabavom proslavili kraj školovanja (VIDEO)

Učenici Centra "Zaštiti me" maturskom zabavom proslavili kraj školovanja (VIDEO)
Foto: Dražan Pozderović | Učenici Centra "Zaštiti me" maturskom zabavom proslavili kraj školovanja

BANJALUKA - S osmijehom na licima učenici Javne ustanove Centar "Zaštiti me" večeras su obilježili kraj svog školovanja, a njihovom maturskom zabavom okončana je ovogodišnja sezona matura.

Večeras se sa Centrom i školskim danima oprostila 31. generacija maturanata koju čini 11 učenika. Diplome za kraj uspješnog školovanja dobilo je dvoje maturanata osnovne i devet maturanata srednje škole.

Maturant Centra "Zaštiti me" večeras je bio i Dražen Kontić iz Laktaša, a kako kaže za "Nezavisne novine" završio je smjer za pekara.

"Srednjoškolski dani su mi bili dobri i nosiću najljepše uspomene", kaže on, a nakon škole planira tražiti posao.

Foto: Dražan Pozderović
Foto: Dražan Pozderović

Znanje u Banjaluci u Centru "Zaštiti me" u ovoj generaciji sticao je i Milomir Vukotić iz Zvornika.

"I školovanje i dani u školi su bili prelijepi. Planovi za budućnost su da prvo nađem posao u zanimanju pekar", ističe Milomir za "Nezavisne novine".

Želju da se zaposli ne krije ni maturant Aleksandar Samardžija iz Laktaša.

"Upisao sam i završio za pekara. Tu u internatu sam i stanovao i bilo mi je fino. Išao sam na praksu u 'Krajina klas', tu sam mnogo naučio i hvala Saši Triviću", kaže Aleksandar.

Srednju školu za kuvara završio je maturant Mitar Vukotić.

"Sada planiram tražiti posao", kaže on.

Ognjen Glamočanin, razrednik odjeljenja učenika koji su pohađali smjer pekar, istakao je za "Nezavisne novine" da je ova generacija učenika bila izrazito dobra.

"Imamo najbolji prosjek od srednjih škola. Dva učenika su oslobođena polaganja maturskog ispita jer su imala odličan uspjeh tokom sva tri razreda srednje škole. To govori samo za sebe. Takođe, na praksi su se pokazali jako dobro. Dvoje ili troje od njih pet učenika će vjerovatno da počne raditi ovih dana", rekao je Glamočanin.

Foto: Dražan Pozderović
Foto: Dražan Pozderović

Zorica Kuzmanović Vasilić, direktorica Centra "Zaštiti me", istakla je da je izuzetna čast biti direktor ove ustanove.

"Zadovoljstvo je pružiti pažnju djeci i omogućiti im da se školuju kroz razna zanimanja. Ove godine imamo naših 11 maturanata, pet pekara i četiri kuvara i dvoje maturanata osnovne škole. Nadamo se da ćemo i naredne školske godine upisati zanimanja pekar, kuvar i agroproizvođač i pružiti ljubav i pažnju dječici koja će biti naši učenici", istakla je ona za "Nezavisne novine".

Prema njenim riječima, podršku su im pružile mnoge institucije, ali i Kuzmanović Vasilićeva posebnu zahvalnost izrazila je preduzeću "Krajina klas".

"Posebnu zahvalnost dugujemo preduzeću 'Krajina klas' i direktoru Saši Triviću koji je pružio veliku podršku, a naši učenici za vrijeme kovida su bili jedini učenici kojima je bila omogućena praksa", rekla je ona.

Dva maturanta osnovne škole od septembra će nastaviti svoje srednjoškolsko obrazovanje u Centru "Zaštiti me".

Znanje u Centru "Zaštiti me" u Banjaluci godinama stiču djeca iz svih dijelova Republike Srpske, a njihova vrata su otvorena za sve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije