Banja Luka

U oktobru humanitarna atletska trka u Banjaluci

U oktobru humanitarna atletska trka u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | U oktobru humanitarna atletska trka u Banjaluci

BANJALUKA - Tehnička škola i Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke početkom oktobra ove godine organizovaće u Banjaluci humanitarnu atletsku trku u kojoj će učestvovati više od 1.000 učenika ove škole, dogovoreno je na sastanku predsjednika Odbora Milorada Arlova i direktora Tehničke škole Vladimira Kuvalje.

Kako je rekao Arlov, zahvalan je direktoru Kuvalji što je prihvatio prijedlog da i ove, kao prošle godine, održe humanitarnu atletsku trku za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji u Banjaluci  posvećenu srpskoj djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i njihovim vršnjacima na Kosovu i Metohiji.

"Pozvaćemo i ostale srednje škole i njihove učenike iz Banjaluke da učestvuju i daju doprinos i podršku svojim vršnjacima koji žive u stresnim uslovima na Kosovu i Metohiji. Da svojim prisustvom, trkom i humanošću pomognu djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i opremanje Dnevnog centra 'Podrži me - 9. januar' u Kosovskoj Mitrovici. Nema ništa jače i svetije nego da na ovakav način učenici i već mladi ljudi podrže svoje vršnjake i naš srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je Arlov.

Vladimir Kuvalja, direktor Tehničke škole, rekao je da mu je čast da na sportski način podrži srpske srednjoškolce, djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i srpsku djecu na Kosovu i Metohiji.

"To je najmanje što možemo učiniti za njih u ova teška i neizvjesna vremena. Tehnička škola u punom kapacitetu daće svoj doprinos i organizovaće i ove godine ovu humanu i patriotsku atletsku trku. Vjerujem da će nam se pridružiti i ostale srednje škole iz Banjaluke da zajedno sa nekoliko hiljada učenika srednjoškolaca pošaljemo najljepšu sliku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Hvala Odboru i gospodinu Arlovu što nesebično na human način pruža dugi niz godina podršku i pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji", kazao je Kuvalja.

Kako je dodao, plan je da humanitarna atletska trka bude održana 1. oktobra ili  neki drugi dan početkom oktobra, što zavisi od vremenskih uslova.

"Na ovaj dan počinje i velika humanitarna akcija putem telefonskog broja 1401 koja traje 61 dan, od  1. oktobra do 30. novembra ove godine", kazao je Kuvalja.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije