Banja Luka

U Banjaluci konačno počela izgradnja državnog vrtića, evo i gdje

U Banjaluci konačno počela izgradnja državnog vrtića, evo i gdje
Foto: Dražan Pozderović | U Banjaluci konačno počela izgradnja državnog vrtića, evo i gdje

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Borik počela je izgradnja vrtića "Nataša 2", a kako za "Nezavisne novine" ističe Petar Jokanović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, vrtić bi svoja vrata trebalo da otvori kroz 75 radnih dana.

Prema riječima Jokanovića, izabran je izvođač radova.

"Mi se nadamo da će kroz 75 radnih dana taj objekat, kako je i predviđeno u ugovoru, biti izgrađen. To su radni dani. Treba da budu i vremenski uslovi odgovarajući da bi za 75 dana dio vrtića 'Nataša 2' bio gotov", kazao je on.

Prema njegovim riječima, u tom vrtiću biće tri vaspitno-obrazovne grupe, a maksimalan kapacitet će biti 90 djece.

Izgradnja vrtića, koja je u toku, predstavlja prvi dio projekta, dok će druga faza podrazumijevati rekonstrukciju postojećeg dijela vrtića "Nataša".

"U sljedećoj fazi, kada grad bude obezbijedio sredstva, radićemo drugi dio, odnosno rekonstrukciju starog, postojećeg dijela. On se ne može renovirati. U pitanju je baraka kojoj je prošao rok trajanja", objasnio je Jokanović.

Na pitanje da li će izgradnja vrtića "Nataša 2" riješiti problem, Jokanović ističe da će zasigurno olakšati trenutno stanje, ali neće trajno riješiti problem.

"Trenutna potreba u gradu je mnogo veća i to neće  riješiti problem, ali je to ispravan put ka njegovom trajnom rješavanju", rekao je on.

Podsjetimo, sredinom marta predstavnici banjalučkog Gradskog odbora Socijalističke partije predali su Gradskoj upravi inicijativu za izgradnju vrtića u Boriku.

"Okupili smo se kako bismo predali inicijativu za izgradnju vrtića u naselju Borik, a pored postojećeg", kazao je tada Davor Strika, potpredsjednik Socijalističke partije.

Peticiju za izgradnju vrtića potpisalo je više od 2.000 građana.

"Mi se ne bavimo kratkoročnim rješenjima, već dugoročnim, te je potrebno izgraditi četiri ili pet vrtića ukupno u gradu kako bi se problem trajno riješio", naveo je on.

Nakon što je zaprimio inicijativu, Draško Stanivuković je istakao da ga uvijek obraduju dobre ideje koje će donijeti dobro djeci, roditeljima i sugrađanima.

Tada je obećao da će gradska administracija pokrenuti sve potrebne procedure, projektnu dokumentaciju i javnu nabavku.

"O značaju ovog projekta sam saznao od mnogih roditelja koji su nam u proteklom periodu pisali, takođe i sam broj prikupljenih potpisa govori u prilog tome, ali i tokom skupštinskih diskusija odbornika Nikole Vukčevića i Dragana Banjca", zaključio je on tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije