Banja Luka

Šukalo: Plan je da renoviramo dvije kule na tvrđavi Kastel

Šukalo: Plan je da renoviramo dvije kule na tvrđavi Kastel
Foto: Ustupljena fotografija | Šukalo: Plan je da renoviramo dvije kule na tvrđavi Kastel

BANJALUKA - Sjajnim nastupom Ultrazvuk benda na novoj dionici šetališta uz rijeku Vrbas, koja se nalazi uz osvijetljenu tvrđavu Kastel, ali i osvijetljeni Gradski most, zvanično je okončana manifestacija "Banjalučko ljeto".

Kako je poručila Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika, koncert Ultrazvuk benda kao i koncert Andreja Pucarevića poklon je gradonačelnika Draška Stanivukovića svim sugrađanima, a povodom sjajnih projekata koji su okončani.

"Svi smo već vidjeli u proteklih mjesec dana kako Kastel čarobno svijetli, naš simbol koji je doskora u večernjim satima bila jedna crna rupa u centru našeg grada. Sada, tvrđava Kastel je jedna nova razglednica. Prije nekoliko dana završena je i nova šetališna zona oko tvrđave i time smo postigli više od pet kilometara šetališta uz samu rijeku Vrbas. Uz sve to, sada svijetli i naš Gradski most, onako kako je zaslužuje i predstavlja još jednu novu razglednicu našeg grada", kazala je ona.

Dodala je i to kako se nada da su svi naši sugrađani posjetili nova šetališta, plaže pa i tvrđavu Kastel.

"Želim da najavim da će naši ključni pravci u narednom periodu biti prije svega rekonstrukcija dvije kule na samoj tvrđavi, koju počinjemo narednih mjeseci, kao i izgradnja jednog lijepog hrama ljubavi, turističkog info-centra i novih ugostiteljskih sadržaja. Takođe, u narednom periodu ono što će biti najznačajnije i svakako jedan od najvećih kapitalnih projekata jeste izgradnja kolektora, za koji smo završili studiju upravljanja čvrtim otpadnim vodama i onda ćemo stvarno moći reći da imamo najljepšu rijeku na svijetu i to u našoj Banjaluci", poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije