Banja Luka

Stanivuković uručio prve "Kartice prijateljstva" (VIDEO)

Stanivuković uručio prve "Kartice prijateljstva" (VIDEO)
Foto: Anja Vidić | Stanivuković uručio prve "Kartice prijateljstva"

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas prve "Kartice prijateljstva" penzionerima i porodicama sa područja grada Banjaluka, kojima ova kategorija stanovništva ostvaruje mnogobrojne popuste pri kupovini osnovnih životnih namirnica.

Tribine dvorane Obilićevo napunili su banjalučki penzioneri, njih ukupno 2.000.

"Iako napolju pada kiša ovo je vedar dan za naše penzionere, i roditelje, koji od sada uz ovu mjeru dobijaju povoljnije uslove. Radi se o 25 prodajnih mjesta u kojima ostvaruju najpovoljnije cijene", rekao je Stanivuković, te je tom prilikom naveo neke od primjera, odnosno šta je najviše sniženo na određenim prodajnim mjestima.

"Tako na primjer, bijeli hljeba koji košta 1,70 KM, uz ovu karticu koštaće 0,99 KM. Isto tako, mlijeko košta 1,69 KM. Garantujem vam i to da ovo nema nigdje u gradu", rekao je on.

Dodao je i to kako su popusti značajni i kod kupovine bijele tehnike i kućanskih aparata.

"Dakle, sami popusti se odnose na hiljade artikala, od apoteka do benzinskih pumpi, gdje se ostvari popust od 10 pfeninga po litru”, rekao je on, te dodao da se ostvaruje popust i u Bemi od 10 odsto.

"Možete kupiti zimske čizme po povoljnijoj cijeni", objasnio je on.

Nebojša Drinić, ispred Preduzetničkog centra Banjaluka, istakao je da su mnogo vremena i mnogo truda uložili u ovaj projekat, a kako bi ga doveli do kraja.

“Zahvaljujem se svim društveno odgovornim kompanijama koje su našim penzionerima omogućili lakše penzionerske dane. Ovim ne

završavamo ovaj krug, te svi koji žele da učestvuju u ovome, mogu da se jave u Preduzetnički centar”, rekao je on.

Kako dodaje u fokusu njihovog djelovanja su potrebe običnog čovjeka.

Prema riječima Slavice Ilić, iz Udruženja penzionera, penzioneri su najugroženija kazegorija, koja ima minimalna primanja.

"Velika je pomoć i besplatan javni prevoz, a sada kada imamo i popuste na namirnice, lijekove i ostale proizvode dosta nam je lakše", rekla je ona te se ovim putam zahvalila gradonačelniku i njegovom timu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije