Banja Luka

Stanivuković: Prevoz za naše penzionere ostaje besplatan

Stanivuković: Prevoz za naše penzionere ostaje besplatan
Foto: Ustupljena fotografija | Stanivuković: Prevoz za naše penzionere ostaje besplatan

BANJALUKA - Banjalučki penzioneri će uz kartice za besplatan prevoz doživotno uživati u pravu na besplatan javni prevoz, ističu iz Gradske uprave, te su I danas uručene ove kartice za još 300 penzionera i sugrađana starijih od 65 godina, koji su u proteklom periodu predali zahtjev za ovu mjeru.

Gradonačelnik Draško Stanivuković komentarisao je da su navodi da će od oktobra biti obustavljen besplatan prevoz za penzionere netačni i da će penzioneri i dalje uživati ovo pravo.

"Mi obaveze za ovaj mjesec i prethodni zbirujemo do kraja mjeseca i naravno da će sve biti plaćeno", rekao je Stanivuković.

On je dodao da su prevoznici pritisnuti od strane SNSD-a, ali i marketi koji su pristali na "kartice prijateljstva".

"Prošlogodišnji dug od 1,6 miliona prema prevoznicima isplatićemo danas", rekao je Stanivuković i dodao:

"Dogovorili smo se da, kada bude sjednica Skupštine grada, rebalansom budžeta izmirimo dug, ali oni su promijenili mišljenje i mi ćemo isplatiti dug".

Stanivuković tvrdi da je grad u mogućnosti da isplati ovaj dug.

"Grad je stabilan, redovno izmiruje svoje obaveze te prevoz za naše penzionere ostaje besplatan. Besplatan prevoz uveli smo polovinom aprila, a svi koji su stekli ovo pravo mogu biti mirni jer je ovo pravo trajno", istakao je on.

Kako dodaje, svakodnevno zaprimaju nove zahtjeve za kartice za besplatan prevoz, i u skladu sa tom dinamikom izrađuju se, a potom i uručuju nove kartice.

"Kako stiču status penzionera, tako se naši sugrađani obraćaju sa zahtjevom za izdavanje ovih kartica. Ipak, od svega je najvažnije da je polovinom aprila besplatan prevoz za sve penzionere postao realnost, te da će ova grupa naših sugrađana trajno uživati ovo pravo", poručio je Stanivuković, koji je uručio penzionerima kartice u Domu omladine.

On je podsjetio da je još prije četiri godine Banjaluka uvela i trajan besplatan prevoz za djecu iz višečlanih porodica.

"Nakon dugogodišnjeg čekanja Banjaluka je uvela besplatan prevoz za porodice sa četvoro i više djece. Ovom mjerom je obuhvaćeno više hiljada djece, za šta grad izdvaja oko 600.000 KM", rekao je on.

Dodao je da će biti nastavljena i podjela kartica za povoljniju kupovinu.

"Uprkos svim opstrukcijama i pritiscima, nastavićemo i sa podjelom 'kartica prijateljstva', uz koje će penzioneri imati povoljniju kupovinu u više od 25 prodajnih objekata na teritoriji grada", istakao je on.

Podsjećamo da je Stanivuković nedavno rekao da prevoz za penzionere ostaje besplatan, a uskoro i povoljniji za ostale kategorije.

Naglasio je da ne samo da će besplatan prevoz za penzionere i djecu iz višečlanih porodica ostati na snazi, već će i cijene mjesečnih i pojedinačnih karata za sve korisnike biti smanjene.

"Eto dobrih vijesti za sve naše sugrađane i loših za one koji su prerano počeli da se raduju potencijalnom problemu", zaključio je on.

Predrag Pepinović, penzioner, istakao je da mu kao penzioneru koji živi u Piskavici mnogo znači besplatna karta za prevoz.

Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", istakao je da penzioneri zasad imaju besplatan prevoz do 30. septembra.

"Još nisu izmirene obaveze. Ugovor ističe 30. septembra. Stari ugovor važi do kraja ovog mjeseca. Ukoliko se izmire obaveze biće potpisan novi ugovor te produžene povlastice do kraja trajanja tog ugovora", istakao je Mijić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije