Banja Luka

Stanivuković: Grbićeva kćerka kupila grobno mjesto, Grbić: Sve je u skladu sa cjenovnikom

Stanivuković: Grbićeva kćerka kupila grobno mjesto, Grbić: Sve je u skladu sa cjenovnikom
Foto: Anja Vidić | Stanivuković: Kupio grobno mjesto kćerki, Grbić: Sve je u skladu sa cjenovnikom

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković optužio je bivše direktore Gradskog groblja, da su sipali gorivo na račun ovog preduzeća u privatne svrhe, te da su preprodavali grobna mjesta po znatno većim cijenama.

Prema njegovim riječima, prethodno rukovodstvo ovog preduzeća je kupovalo grobna mjesta na imena članove svoje porodice, nakon čega su ih preprodavali za cijenu, razlike 5.000 maraka.

"Grobna mjesta su kupovali tetki, strini, ima faktura da je kupio grobno mjesto za kćerku za Novu godinu za oko 900 maraka, a kasnije preuređeno i prodato za 6.000 KM. Znači, kupovali grobna mjesta za ukućane pa onda prodavali", rekao je Stanivuković pokazujući fakture.

Kako kaže, grobna mjesta koja su prema dokumentima preduzeća i dalje slobodna u stvarnosti su već zauzeta.

Novi direktor Gradskog groblja, Aleksandar Milaković, pojasnio je da se radi o manjku od oko 700.000 KM, jer je oko 200 grobnica prodano, a novac nikada nije evidentiran na račun preduzeća.

Stanivuković  je optužio Željka Grbića, bivšeg direktora Gradskog groblja, da je sipao gorivo u privatno vozilo na račun preduzeća u Banjaluci.

"Nakon 39 minuta  dovezao je i drugo vozilo u koje je natočio gorivo, a sve fakture su na Novo groblje", rekao je Stanivuković i dodao da je Grbić prošle godine u februaru mjesecu za sedam službenih vozila 14 puta točio gorivo.

Grbić, koji je sa svojim kolegom Ratkom Jokićem dao izjavu ispred Gradske upravem rekao da su sve ovo predizborni trikovi.

"Pokušao sam pohvatati teze koje je iznio Stanivuković, te što se tiče sipanja goriva radnik na pumpi je greškom na firmu stavio, te, sam ja to gorivo naknadno platio", rekao je on.

Dodaje da je sve bilo po zakonu u periodu kada je on bio direktor.

"Direktor ne sjedi i prodaje grobnice. Grobno mjesto svaki građanin može da kupi, pa i moja kćerka", rekao je on i dodao da nije bilo preprodaje grobnih mjesta.

"Grobna mjesta se ne mogu preprodavati, tačnije ona se moraju ponuditi Gradskom groblju, a grobnice su se mogle prometovati i bilo je prometovanja grobnica", rekao je on.

Kako dodaje njegova kćerka je kupila grobno mjesto, a sve je bilo u skladu sa cjenovnikom, te ta grobnica nije prodata, koliko je on upućen.

"Ima drugih ljudi koji prometuju grobnice, što zakonski i mogu", objasnio je on.

Prema riječima Ratka Jokića, Milakovićevog prethodnika, Stanivuković je iznio laži.

“Da li je neko normalan da kupi grobnicu za 6.000 KM, a koja ne vrijedi toliko i koju može naći po jeftinijoj cijeni", zapitao je on.

Podsjećamo, Grbić je podnio Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Stanivukovića zbog, kako je naveo, klevete i laži koje je iznio u javnosti.

Vezane vijesti:

Haos u Gradskoj upravi: Bivši direktori Gradskog groblja došli na pres Stanivukovića (FOTO, VIDEO)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije