Banja Luka

Stanivuković: Grad će izmiriti obaveze prema prevoznicima

Stanivuković: Grad će izmiriti obaveze prema prevoznicima
Foto: Draško Stanivuković / Twitter | Stanivuković: Grad će izmiriti obaveze prema prevoznicima

BANJALUKA - Grad Banjaluka redovno izmiruje sve obaveze prema prevoznicima i tako će biti i u budućnosti. Potraživanja koja treba da budu isplaćena tokom septembra biće izmirena, bez ikakvih odlaganja ili obustave besplatnog prevoza za penzionere, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On ističe da je Banjaluka finansijski stabilna i da će svoje obaveze nastaviti da izmiruje u narednim mjesecima.

"Već početkom sljedećeg mjeseca biće isplaćene sve nadolazeće obaveze, uključujući nastavak finansiranja prevoza, najveće subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima, subvencije za privredu, kao i stipendije", naveo je Stanivuković.

Dodao je da ne samo da će besplatan prevoz za penzionere i djecu iz višečlanih porodica ostati na snazi, već će i cijene mjesečnih i pojedinačnih karata za sve korisnike biti smanjene.

Podsjećamo, prevoznici javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na području Banjaluke saopštili su da će zbog duga Grada Banjaluka od više od 1,6 miliona maraka penzioneri od 1. oktobra morati plaćati karte javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Kako stoji u saopštenju, zaključno sa 30. septembrom ističu postojeći ugovori kojima su predviđene besplatne i povlaštene karte za prevoz penzionera i učenika, a novi još nije potpisan.

Kako navode, zbog toga će, mjesečne karte za oktobar, od sutra, 25. septembra prodavati po punoj cijeni, bez povlastica.

Povezana vijest: Banjalučki prevoznici: Penzioneri od oktobra moraju plaćati karte

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije