Banja Luka

Stanivuković: Bitka na Kozari simbol stradanja i otpora srpskog naroda

Stanivuković: Bitka na Kozari simbol stradanja i otpora srpskog naroda
Foto: Ustupljena | Stanivuković: Bitka na Kozari simbol stradanja i otpora srpskog naroda

KOZARA – Bitka na Kozari simbol je stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacističkih i ustaških snaga, tokom koje je stradalo više od 40.000 civila, dok je preko 68.000 odvedeno u logore, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

On je prisustvovao parastosu kod spomen-krsta, te je položio cvijeće i odao počast nastradalim žrtvama nacističkog i ustaškog terora.

"Naš herojski narod je, u borbi za slobodu i zaštitu vjekovnih ognjišta, uvijek stajao na prvim linijama odbrane istinskih vrijednosti i uprkos svim izazovima, uspio je da opstane i istraje. Danas, sa dubokim poštovanjem i ponosom, molitvom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, odajemo počast svima koji su u toj borbi stradali. Njihov podvig danas nam služi kao važna lekcija o tome kako se voli i ljubi otadžbina! Slava im i hvala", rekao je Stanivuković.

Podsjetimo, na Mrakovici je obilježena 82. godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije