Banja Luka

Spoj sporta, ekologije, edukacije i igre na Banj brdu uz "Ecothlon - Porodični izazov"

Spoj sporta, ekologije, edukacije i igre na Banj brdu uz "Ecothlon - Porodični izazov"
Foto: Ustupljena fotografija | Spoj sporta, ekologije, edukacije i igre na Banj brdu uz "Ecothlon - Porodični izazov"

BANJALUKA – Na Banj brdu u Banjaluci biće održano prvo izdanje sportske manifestacije "Ecothlon - Porodični izazov", a ovu jedinstvenu manifestaciju organizuju "SKC KIDS" i "4Falcons".

Kako kažu organizatori ova manififestacija savršeno spaja sport, ekološku edukaciju i kreativnost. 

"'Ecothlon' nije samo trka, već prava prilika za porodice da zajedno provedu kvalitetno vrijeme na otvorenom, povezujući se s prirodom i jedni s drugima. Događaj kombinuje igre, fizičke izazove i edukativne zadatke, stvarajući okruženje u kojem se djeca i odrasli mogu zabaviti, učiti i sarađivati", navode organizatori.

Ističu da vjeruju u moć učenja kroz igru, zbog čega su aktivnosti osmišljene tako da promovišu timski rad, kreativnost i ekološku svijest.

Jedinstvena trka za cijelu porodicu 

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

"U okviru 'Ecothlona', porodice će se suočiti s različitim izazovima koji uključuju fizičke prepreke, ekološke igre i kreativne zadatke. Svaki segment trke doprinosi razvoju djece, naglašavajući važnost očuvanja prirodnog okruženja. Zajedno, članovi porodice, roditelji, djeca, bake, deke, pa čak i kućni ljubimci, ujediniće snage kako bi istražili prirodu i pokazali kreativnost", dodaju organizatori.

Prema njihovim riječima Banj brdo, poznato kao i "pluća grada" je jedno od najljepših prirodnih blaga Banjaluke.

"Smješteno je neposredno izvan urbanog jezgra. Ova zelena oaza pruža idealno okruženje za trku, omogućavajući učesnicima da uživaju u prirodnim ljepotama, dok se istovremeno posvećuju učenju i zajedničkoj zabavi", kažu oni.

Edukacija i kreativnost u fokusu 

"Pored porodičnog izazova, istog dana, sa zajedničkim startom, održaće se i već dobro poznata trka sa preprekama za odrasle '4Falcons'. Ova trka, koja je privukla mnoge takmičare iz regiona, predstavlja pravi izazov za sve ljubitelje adrenalina i avanture", dodaju organizatori.

Ističu da ne bi trebali da propustite priliku za nezaboravni vikend na Banj brdu, gdje će trkački izazovi, prirodne ljepote i zajedništvo biti u prvom planu.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

"Prijavite se možete na sajtu 4falcons.ba i osigirati svoje mjesto, a svi prihodi od kotizacija biće usmjereni za pomoć mještanima područja pogođenih poplavama", kazali su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije