Banja Luka

Šleper pun humanitarne pomoći krenuo ka poplavljenim područjima

Šleper pun humanitarne pomoći krenuo ka poplavljenim područjima
Foto: Grad Banjaluka | Šleper pun humanitarne pomoći krenuo ka poplavljenim područjima

BANJALUKA - Šleper robe prikupljene za pomoć ugroženima od poplava, u sklopu akcije "Banjaluka je prijatelj", krenuo je ka poplavljenim područjima.

Potvrdila je ovo za "Nezavisne" Željka Ilić, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta, te  dodala da je ovaj šleper juče u jutarnjim časovima krenuo prema Jablanici i Konjicu.

"Uglavnom smo prikupili najviše vode, higijenskih sredstava, lopata, čizama, rukavica, građevinskih kolica, maski i konzervirane hrane", potvrdila je ona.

Ovu akciju je grad Banjaluka realizovao u saradnji sa Crvenim krstom Banjaluka, Vatrogasno- spasilačkom brigadom i mnogim humanim ljudima.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika, iskoristila je priliku da zahvali svima onima koji su bili dio ove humanitarne akcije.

"Banjaluka je još jednom pokazala humanost, te da je prijatelj. Donacija će biti dostavljena u područja koja su pogođena poplavama, odnosno Jablanicu i Konjic", kazala je Šukalova.

Podsjetila je i na to da je upravo gradonačelnik Stanivuković rekao da su ekipe Civilne zaštite na raspolaganju ugroženim područjima i da su spremne da idu tamo ukoliko to bude potrebno.

"Grad je donirao 100.000 KM za ugrožena područja. Kao kruna svega ovoga, danas je isporučena i ova donacija", dodala je ona.

Naglasila je i to da će ova akcija biti nastavljena u vidu donacije novčanih sredstava putem uplate na žiro-račun Društva crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, gdje će sve donacije sa naznakom da su iz Banjaluke biti namijenjene jednoj porodici da ponovo stvori svoj dom.

Posebnu zahvalnost u ime grada savjetnica Šukalo je uputila prevozniku "Kega transport", koji su kamion sa humanitarnom pomoći odvezli ka  poplavama pogođenim područjima Federacije BiH.

"Mozaik prijateljstva" je takođe prikupljao pomoć za ugrožene.

"Donacije koje su stigle u našu javnu kuhinju za poplavljena područja predate su u vatrogasni dom, odakle ide zajednička donacija prikupljena na svim lokacijama našeg grada u poplavljena područja", kazali su oni i zahvalili svim humanim ljudima na donacijama.

Dodatno, svi zainteresovani mogu da pomognu tako što će pozvati humanitarni broj Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine 17023 i donirati dvije KM ili uplatom na račun: 1340011130004680.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije