Banja Luka

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za banjalučke srednjoškolce

Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za banjalučke srednjoškolce
Foto: Arhiva | Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za banjalučke srednjoškolce

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2024/2025. godinu.

Konkurs je otvoren za prijave u narednih mjesec dana, odnosno do 2. oktobra, a srednjoškolci će stipendiju moći ostvariti po jednom od sljedećih osnova: prema socijalnom statusu, za uspjeh u školi i za deficitarna zanimanja.

"Planirano je da u narednoj školskoj/akademskoj godini iz budžeta Grada bude izdvojeno 1,8 miliona KM za učeničke i studentske stipendije", istakli su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Kako ističu, učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM.

"Za stipendije, namijenjene deficitarnim zanimanjima, mogu se prijaviti učenici koji se školuju za sljedeća zanimanja: mašinstvo i obrada metala – bravar-zavarivač; geodezija i građevinarstvo – monter suve gradnje-moler i Geodezija i građevinarstvo – kamenorezac-keramičar", pojasnili su oni.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem prijemne kancelarije Gradske uprave, kancelarija 16, a obrasce za podnošenje zahtjeva za stipendiju, zainteresovani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije u Gradskoj upravi.

Sve informacije o javnom konkursu zainteresovani mogu dobiti putem zvanične internet stranice Grada Banjaluka, a za dodatna pojašnjenja i na telefon Gradske uprave, broj: 051/244-496.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije