Banja Luka

Raspisan javni poziv za dodjelu besplatnih placeva mladim bračnim parovima

Raspisan javni poziv za dodjelu besplatnih placeva mladim bračnim parovima
Foto: Arhiva | Raspisan javni poziv za dodjelu besplatnih placeva mladim bračnim parovima

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je danas javni poziv za dodjelu besplatnog građevinskog zemljišta mladim bračnim parovima do 35 godina i samohranim roditeljima.

Pozvani su mladi  bračni parovi starosti do 35 godina i samohrani roditelji sa područja grada Banjaluka da podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom radi dodjele besplatnog građevinskog zemljišta, a u svrhu trajnog rješavanja stambenog pitanja.

Kada je riječ o dokumentaciji, potreban je dokaz da su mladi bračni par do 35 godina, da imaju mjesto prebivališta u Banjaluci najmanje posljednje dvije godine i da u mjestu rođenja i mjestu prebivališta ne posjeduju nepokretnosti.

Samohrani roditelji potrebno je da imaju status samohranog roditelja utvrđen rješenjem Centra za socijalni rad, takođe da im je mjesto prebivališta Banjaluka najmanje dvije godine prije podnošenja prijave i da ne posjeduju nepokretnosti na teritoriji Grada Banjaluka, niti u mjestu rođenja.

Uz prijavu na Javni poziv, mladi bračni parovi do 35 godina obavezno prilažu sljedeće dokumente u originalu ili ovjerenoj kopiji:

1) Izvod iz matične knjige rođenih za oba supružnika,

2) Uvjerenje o državljanstvu za oba supružnika,

3) Uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka sa podacima o prethodnim adresama prebivališta za oba supružnika,

4) Izvod iz matične knjige vjenčanih,

5) Uvjerenje o neposjedovanju nekretnina na teritoriji Grada Banjaluka i u mjestu rođenja za oba supružnika.

Uz prijavu na Javni poziv, samohrani roditelji obavezno prilažu sljedeće dokumente u originalu ili ovjerenoj kopiji:

1) Rješenje/Uvjerenje Centra za socijalni rad o utvrđenom statusu samohranog roditelja,

2) Uvjerenje o državljanstvu,

3) Uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka sa podacima o prethodnim adresama prebivališta,

4) Uvjerenje o neposjedovanju nekretnina na teritoriji teritoriji grada Banjaluka i u mjestu rođenja.

Komisija će razmotriri prijave, te sačiniti rang-listu na osnovu sljedećih kriterijuma: godine života, broj djece, stepen stručne spreme, trajanje braka, status člana porodice poginulog borca, status roditelja djeteta sa teškoćama u razvoju, status lica sa invaliditetom.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom kompletiraju se u Kancelariji broj 22 Gradske uprave, a potom predaju na protokol, u kancelariju  broj 16 Gradske uprave (radnim danom od 08.00 do 15.00 časova).

Oni koji su ranije u Kancelariji za građane iskazali interesovanje za besplatan plac, sada je potrebno da donesu i potrebnu dokumentaciju.

Rok za podnošenje prijava je 16. septembar, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi u Kancelariji za građane (kancelarija broj 22) ili na broj telefona: 051/244-444 lokal 709.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije