Banja Luka

Radionica i izlet za banjalučke mališane u okviru "Nedjelje djeteta"

Radionica i izlet za banjalučke mališane u okviru "Nedjelje djeteta"
Foto: Freepik | Radionica i izlet za banjalučke mališane u okviru "Nedjelje djeteta"

BANJALUKA - Udruženje za edukaciju djece "MIO MONDO" u okviru "Nedjelje djeteta", večeras će održati Edukativno-kreativnu radionicu na temu "Dječija prava" u OŠ "Sveti Sava" Lauš, dok će u nedjelju organizovati izlet u Etno selo "Ljubačevo" za više od 30 mališana.

Kako ističu, djeca će imati priliku za igru, druženje i učenje kroz različite aktivnosti, a planirano je i da učestvuju u jedinstvenoj potrazi za blagom, postavljanju šatora, izviđačkim igrama i kvizu znanja.

"Posebna aktivnost je pošumljavanje kojom će djeca ojačati i podići svijest o značaju i očuvanju životne sredine. Zahvaljujući donatorima za sve učesnike će biti obezbijeđen i ručak. Naše Udruženje će na ovaj način kroz razne aktivnosti pružiti poseban dan djeci grada Banjaluka, odnosno djeci iz 'Udruženja porodica 4+' i djeci Udruženja 'Nova generacija'", dodaju iz "MIO MONDO".

Izlet se organizuje u okviru projekta "Uticaj na zdravo odrastanje djece" u Etno selo "Ljubačevo" pod nazivom "Mali izviđači".

"Edukativno-kreativna radionicA na temu 'Dječija prava' koju će voditi Mira Marić, pedagog u prostorijama JU OŠ 'Sveti Sava' Lauš, održaće se večeras sa početkom u 19 časova, a polazak na izlet u Etno selo 'Ljubačevo' je u nedjelju sa autobuskog stajališta 'Malta', Banjaluka u 9.30 časova", navode iz Udruženja.

Dodaju da će radionice voditi stručni tim koji čine pedagog Mira Marić, pedagog Mirjana Janković, psiholog-psihoterapeut Vanja Sovilj i Aleksandar Sladojević, koordinator projekta.

"Udruženje okuplja najbolje stručnjake u BiH za rad sa djecom, dva pedagoga, psihologa-psihoterapeuta, svi sa višegodišnjim iskustvom u radu sa populacijom djece od šest do 13 godina. Sve naše aktivnosti za djecu su besplatne u okviru projekta 'Uticaj na zdravo odrastanje djece', izabranog od strane grada Banjaluka putem Javnog poziva za sufinansiranje projekata Udruženja gradjana iz budžeta grada u 2024. godini", naveli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije