Banja Luka

Prva radno-okupaciona radionica za zdravo starenje

Prva radno-okupaciona radionica za zdravo starenje
Foto: Ustupljena fotografija | Prva radno-okupaciona radionica za zdravo starenje

BANJALUKA - Održana je prva u nizu radno-okupacionih radionica u okviru projekta "Klub za zdravo starenje", koji relizuje Udruženje gluvih i nagluvih regije Banjaluka, a uz podršku grada Banjaluka.

Kako su istakli iz Udruženja, ovaj projekat ima za cilj brigu o gluvim osobama treće životne dobi.

"Cilj je sačuvati preostale psihofizičke potencijale članova treće životne dobi i pozitivno djelovati na kvalitet njihovog života kroz sadržaje iz oblasti informativno-komunikacionih, radno-okupacionih, kulturno-zabavnih i sportsko-rekreativnih aktivnosti. Da bismo im skrenuli misli od svakodnevnih problema, ali i uključili u društvenu zajednicu i kod njih stvorili osjećaj da doprinose zajednici, uključićemo osobe treće životne dobi u brojne aktivnosti koje ćemo organizovati u prostorijama Udruženja u naredna tri mjeseca. Radionice će se održavati dva puta sedmično, a biće organizovan i odmor u prirodi sa sportsko-takmičarskim dijelom, kako bismo kod naših članova treće životne dobi probudili takmičarski duh", naveli su oni.

Dodali su da je tema prve radionice bila "Sjećanja iz djetinjstva" kroz akvarel tehniku.

"Pomoću kista i boja vratili smo naše članove u bezbrižnost djetinjih dana. Kao završna aktivnost projekta biće izložba, koja je planirana u novembru u prostorijama Udruženja, gdje ćemo predstaviti stvaralaštvo gluve zajednice", zaključili su iz Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije