Banja Luka

Predstavnici Grada Banjaluka na slavi Crkve u Verićima

Predstavnici Grada Banjaluka na slavi Crkve u Verićima
Foto: Gradska uprava BL | Predstavnici Grada Banjaluka na slavi Crkve u Verićima

BANJALUKA – Povodom praznika Svetog Prokopija služenju parastosa u Srpskim Toplicama, odnosno slavi Crkve u Verićima danas su prisustvovali i predstavnici Grada Banjaluka predvođeni portparolom Gradske uprave, Adrianom Basarom i savjetnicom gradonačelnika za pravna pitanja, Vedranom Prole, kao i predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković.

U Srpskim Toplicama služen je parastos, a nakon toga su i položeni vijenci u čast 19 poginulih boraca iz ove mjesne zajednice, koji su svoje živote položili za slobodnu Republiku Srpsku i Banjaluku u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Oni su položili i vijenac na spomen-obilježje.

"Svaki život položen u temelje Republike Srpske zadužio je generacije i generacije njihovih potomaka, potomaka njihovih saboraca, ali i potomaka bilo kog stanovnika naše Republike, da se sjećamo, molimo za njihove duše i gradimo i slavimo ono što su nam ostavili. Danas smo se pomolili za duše 19 poginulih boraca, među kojima je bila i jedna mlada bolničarka. Mir dušama njihovim, a nama opomena da čuvamo, njegujemo i gradimo Republiku Srpsku i našu Banjaluku", rekla je Basara.

Parastosu i polaganju vijenca prisustvovali su i predstavnici republičke, gradske te mjesne boračke organizacije.

Crkva Svetog Prokopija u Verićima danas obilježava svoju slavu, a svetoj liturgiji i ručku prisustvovali su takođe predstavnici grada, predvođeni šefom kabineta Vladimirom Grujićem i savjetnicom Vedranom Prole.

"Danas Srpska pravoslavna crkva i naš vjerni narod proslavljaju Svetog Prokopija. Danas smo bili sa našim vjernim narodom u Verićima, čestitim domaćinima i dobrim ljudima, sa kojima smo se okupili u molitvi, oko svijeće, kolača, žita i ikone svetitelja", istakla je Prole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije