Banja Luka

Predstavljeni besplatni projekti za kuće i dinamika podjele placeva u Banjaluci (VIDEO)

Predstavljeni besplatni projekti za kuće i dinamika podjele placeva u Banjaluci (VIDEO)
Foto: Aleksandar Čavić | Predstavljeni besplatni projekti za kuće i dinamika podjele placeva u Banjaluci

BANJALUKA - U Domu omladine u Banjaluci danas su predstavljeni besplatni projekti za kuće i dinamika podjele besplatnih placeva, u okviru velike inicijative grada Banjaluka koja ima za cilj pomoći mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima u sticanju zemljišta i izgradnji domova.

Naime, oko 450 porodica ispunilo je uslove za dobijanje besplatnih placeva, a grad će im, uz zemljište, obezbijediti i besplatne projekte za kuće.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, naglasio je važnost ove inicijative, kazavši da grad prepoznaje potrebe svojih građana.

"Ovo je veliki događaj za naš grad. Danas je ovdje prisutno više od 500 naših sugrađana, a njih 450 je ispunilo uslove da dobije besplatne placeve. Ovo je podrška mladima koji žele graditi svoj dom i zasnivati porodicu u Banjaluci", izjavio je Stanivuković, dodajući da grad pokriva i troškove građevinskih dozvola te priključaka na vodovod i kanalizaciju.

"Naši mladi građani ne moraju plaćati ništa, grad snosi sve troškove. Vrijednost ovog paketa pomoći, uključujući plac, građevinsku dozvolu i priključke, prelazi 30.000 KM po porodici. To znači da ćemo uštedjeti mladim ljudima blizu 50.000 KM, što je velika stvar za njih i za naš grad", rekao je gradonačelnik, dodajući da grad planira proširenje ovog programa.

"Imamo još preko 1.000 placeva u vlasništvu grada, koji su spremni za podjelu, tako da ćemo, nakon što završimo s ovom grupom, nastaviti s pomaganjem drugim porodicama", zaključio je Stanivuković.

Vedrana Prole, savjetnica gradonačelnika i predsjednica Komisije za javni poziv, objasnila je uslove za dobijanje placeva.

"Poziv je bio otvoren za mlade bračne parove do 35 godina i samohrane roditelje. Nakon detaljne provjere odabrano je 400 mladih bračnih parova i 50 samohranih roditelja. Svi oni ispunili su uslove poput prebivališta u Banjaluci i činjenice da nemaju drugu nekretninu", rekla je Prole, dodavši da će prva podjela placeva započeti odmah.

Sanja Milisavljević, jedna od korisnica ovog programa, izrazila je zahvalnost.

"Ovo je za mene i moju porodicu ogromna pomoć. Grad je prepoznao naše potrebe i omogućio nam da riješimo jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja. Nadam se da će ovaj program pomoći i drugim mladim porodicama", izjavila je Milisavljevićeva.

Podsjećamo, grad Banjaluka objavio je rang-listu mladih bračnih parova do 35 godina i samohranih roditelja, koji ispunjavaju uslove za dodjelu besplatnih placeva, a uslove je ispunilo 48 kandidata.

Kako navode, svi podnosioci zahtjeva koji se nalaze na rang-listi imaće mogućnost da u narednih 30 dana, počevši od naredne sedmice, izvrše uvid u spise ili dobiju dodatna pojašnjenja u vezi sa bodovanjem i drugim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije