Banja Luka

Pogledajte ko je ispunio uslove za besplatne placeve u Banjaluci

Pogledajte ko je ispunio uslove za besplatne placeve u Banjaluci
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Poledajte ko je ispunio uslove za besplatne placeve u Banjaluci

BANJALUKA – Grad Banjaluka objavio je rang listu mladih bračnih parova do 35 godina i samohranih roditelja, koji ispunjavaju uslove za dodjelu besplatnih placeva, a uslove je ispunilo 48 kandidata.

Kako navode, svi podnosioci zahtjeva koji se nalaze na rang listi, imaće mogućnost da u narednih 30 dana, počevši od naredne sedmice, izvrše uvid u spise ili dobijaju dodatna pojašnjenja u vezi sa bodovanjem i drugim pitanjima.

Rang liste pogledajte u nastavku:

https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/uploads/2024/10/RANG-LISTA-placevi-mladi-bracni-parovi.pdf

https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/uploads/2024/10/RANG-LISTA-placevi-samohrani-roditelji.pdf

Vedrana Prole savjetnica gradonačelnika za pravna pitanja, ističe da se su na javni poziv ukupno su pristigle 683 prijave za mlade bračne parove i samohrane roditelje.

"Rang lista je sačinjena od 400 prijava, koje ispunjavaju uslove za mlade bračne parove i 48 prijava za samohrane roditelje. Prijave koje su ušle na rang listu su one kod kojih je bila potpuna dokumentacija prema javnom pozivu, odnosno uredno su dostavljeni dokumenti za oba bračna partnera, tj. izvod iz Matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, uvjerenje o prebivalištu, uvjerenje o neposjedovanju nekretnina i izvod iz Matične knjige vjenčanih, kao i za samohrane roditelje rješenje Centra za socijalni rad o utvrđenom statusu samohranog roditelja",  kazala je Prole,  dodajući i da veliki broj prijavljenih pokazuje koliko je važna ova mjera podrške Grada.

Kako je dodala, na rang listi isključivo su oni koji su dostavili kompletnu dokumenatciju, a koja je i bila propisana javnim pozivom.

"Rang lista je matematički bodovana prema kriterijumima iz javnog poziva, odnosno na osnovu godina života, broja djece, stručne spreme, trajanja braka, dok su dodatne bodove dobijali podnosioci zahtjeva sa statusom člana porodice poginulog borca, roditelji djece sa posebnim potrebama ili poteškoćama u razvoju, te lica sa invaliditetom", kazala je Prole.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije