Banja Luka

Počela obuka za upotrebu govornih aplikacija za slijepe

Počela obuka za upotrebu govornih aplikacija za slijepe
Foto: Ustupljena fotografija | Počela obuka za upotrebu govornih aplikacija za slijepe

BANJALUKA - Počela je obuka na mobilnim telefonima sa govornim aplikacijama koje su pristupačne slijepim i slabovidim licima mlađe i srednje životne dobi, a u okviru projekta "Ne dajmo da nas pregazi vrijeme govornih tehnologija".

"Prateći napredak govornih tehnologija, bilo je potrebno organizovati obuku što većeg broja slijepih i slabovidih korisnika mobilnog telefona sa govornim programom, koji daje velike mogućnosti u smislu lakšeg rješavanja životnih potreba", poručili su iz Gradske organizacije slijepih.

Kako su naveli, obuka, koja je organizovana u Resursnom centru Saveza slijepih Republike Srpske, Dom invalida, izvodiće se u dvije grupe po šest polaznika, koji će učestvovati na pet radionica.

"Osim toga u okviru projekta pripremljen je i priručnik na Brajevom pismu i audio-tehnici za korištenje osnovnih mogućnosti mobilnog telefona sa govornim programom kao što su instaliranje govornog programa, elektronsko plaćanje, korištenje telefona u roming zonama, povezivanje telefona sa eksternim uređajima, mogućnost korištenja više SIM kartica i drugo", kazali su oni.

Implementaciju ovog projekta sprovodi Gradska organizacija slijepih Banjaluka uz podršku grada Banjaluka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije