Banja Luka

Otvoren Ćirilični park u Banjaluci: "Djeca će uz igru učiti slova" (FOTO, VIDEO)

Otvoren Ćirilični park u Banjaluci: "Djeca će uz igru učiti slova" (FOTO, VIDEO)
Foto: Grad Banjaluka/A.Čavić | Otvoren Ćirilični park u Banjaluci: "Djeca će uz igru učiti slova" (FOTO)

BANJALUKA - Uz zabavan program i animatore za djecu, večeras je zvanično otvoren Ćirilični park u Banjaluci, koji se nalazi na mjestu tzv. Kupusišta.

Naime, 30 kreativno osmišljenih azbučnih slova krasi ovu prelijepu zelenu oazu, koju je svakako i dodatno uređena i osvježena, te će boravak u njoj biti ljepši i ugodniji za sve mališane.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je ovo prvi zabavno-edukativni park u Banjaluci, ali i regionu.

“Naša ideja je bila da roditelji zajedno sa svojom djecom dođu ovdje i šetajući uče slova, te je stoga ovaj park i edukativni.  Djeca će uz igru, zabavu, razonodu učiti ćirilicu i naše pismo, a ujedno i mi kao narod treba da se zapitamo da li dovoljno pišemo ćirilicu”, kazao je Stanivuković.

Kako je rekao, u gradu se prave tematski parkovi.

“Imamo park knjige, park istorije, park ćirilice, a sutra otvara još jednu zelenu oazu, a upravo taj park će biti najveći u regionu”, kazao je Stanivuković.

Kako ističe, zelena površina je zadržana, te je kako kaže samo dio iskorišten za postavljanje staza i slova.

“Ovaj park ima i jedan mali amfiteatar na otvoren koji će služiti našim mališanima za časove u prirodi”, kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, svako slovo u parku ima svoje ambijentalno svjetlo.

“Siguran sam da će svi koji su bili protiv ovog parka za nekoliko dana reći da je ovo jedan divan park”, kazao je on.

Mirna Savić Banjac, savjetnica gradonačelnika, ističe da svaka uređena zelena površina u gradu ima svoju poruku.

“Svaka zelena površina je uređena i očuvana. Banjaluka je vapila upravo za takvim površinama sto dokazuje i veliki broj ljudi koji uživa u svim površinama koje smo uredili”, kazala je Savić- Banjačeva.

Kako je dodala, navodi da se uništava veliki broj drveća nije tačan, jer se svako drvo prenosi na drugu lokaciju i tako se sačuva od uništavanja.

Bojana Klasnja, Banjalučanka koja živi u neposrednoj blizini novootvorenog parka ističe da je ovaj park veoma dobro osmišljen, ali i uređen.

“Mi smo ovde dolazili i prije, ali sada kada je ovako divno uređeno sigurna sam da ćemo češće provoditi vrijeme ovdje. Ovaj park je zaista divan, a ja kao roditelj se ovom prilikom zahvalim gradonačelniku i gradu na ovom divnom projektu”, kazala je Bojana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije